Fiii lui Caesar

Fiii lui Caesar
223,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

In Roma nicio familie nu era mai veche decat gens Iulia, cum de altfel nicio alta familie nu era mai puternica decat gens Claudia. Triumvirul Octavian, patat de sangele atator conflicte, in perioada in care cauta sa-si consolideze lovitura militara de stat care l-a adus la putere, s-a recreat pe sine ca imparatul Augustus, aducand clanului Iuliilor de care apartinea, alianta Claudienilor. Principatul, forma de guvernamant creata de acesta, a durat secole, dar i-a marcat in mod deosebit familia, aparand astfel numeroase tragedii personale, crime sau asasinarea membrilor ei. La o generatie de la moartea lui Augustus, dinastia Iulio-Claudiana era deja stinsa.

Aceasta carte este povestea uneia dintre cele mai interesante dinastii din istorie. Trece in revista ascensiunea familiilor Iuliana si Claudiana in vremea Republicii, concentrandu-se in relatarea vietii a sase barbati: Iulius Caesar, Augustus, Tiberius, Gaius Caligula, Claudius si Nero, care au stapanit Roma, transformand-o dintr-o democratie intr-o posesiune personala. Caesar si Caligula au fost asasinati, Nero s-a sinucis, iar Claudius a fost otravit. Numai Augustus si Tiberius au murit de moarte naturala, dar nici aceasta nu e o certitudine. Saga Iulio-Claudienilor mai contine o pleiada de alte personalitati, de la Cicero, marele om de stat al Republicii, pana la impetuoasa Livia sau Marcus Antonius, cel plin de pasiune, de la intrigantul Seianus pana la Agrippina, mama lui Nero, sora a lui Caligula, care probabil si-a ucis sotul, fiind la randul ei ucisa de fiu.

Povestea celei mai marete dinastii a Romei, desfasurata intr-o perioada de razboaie cu triburile si puterile straine, dar si de intrigi de familie, este totodata povestea nasterii sistemului din care s-a format Europa de astazi.

Biografie

Philip Matyszak, doctor in istorie romana la Colegiul St. John din Oxford, este autorul cartilor Cronica Republicii Romane, Dusmanii Romei, Fiii lui Caesar.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 296
Editura: Allfa
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-571-731-5
Dimensiuni: 16,5x23,5 cm
Greutatea: 0.0000

Pareri