Fiicele lui Allah

Fiicele lui Allah
134,00 MDL (30,04 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Urmarit in justitie in Turcia pentru "denigrarea valorilor religioase ale populatiei", Nedim Gursel ofera in aceasta opera de fictiune in primul rand o desavarsita arta literara, dincolo de rase, culturi si religii.

Viata Profetului Islamului, faptele de arme ale unui tanar ofiter otoman, copilaria leganata de credinta musulmana a autorului, tanguirile Fiicelor lui Allah - trei zeite din panteonul arab - toate isi regasesc locul pe aceasta harta literara a Turciei, precisa si poetica in aceeasi masura, in care modernitatea si traditia se ingemaneaza nu intotdeauna armonios.

"In apropierea casei se afla un loc viran, pe care va strangeati ca sa va jucati. Bile, turca, leapsa, baba-oarba, doar intre baieti... [...]. Va imparteati in doua grupuri si va catarati unul peste altul, pana va prabuseati la pamant. [...]. Ce multe erau, iar voi va jucati necontenit, pana se lasa seara! Zilele erau lungi, aveati intotdeauna timp pentru un alt joc. Nu insa si vinerea - vinerea era ziua de rugaciune." Nedim Gursel, Fiicele lui Allah

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 384
Editura: Nemira
Apariția: 2011
ISBN: 978-606-579-253-1
Dimensiuni: 10,7x17,8 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri