Fiesta în Bârlog

Fiesta în Bârlog
87,00 MDL (19,51 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Fiesta in barlog este povestea lui Tochtli, fiul unui temut mafiot Mexican, care locuieste impreuna cu tatal sau si cu o suita de servitor intr-un palat izolat de restul lumii, frecventat de politicieni corupti, de prostituate si de oameni de afaceri dubiosi. Pentru „protectie“, Tochtli este privat de contactul cu lumea exterioara, dar asta nu conteaza, pentru ca palatul este el insusi o reproducere in miniatura a Mexicului.

Pentru gradina zoologica personala, Tochtli isi doreste un hipopotam pitic din Liberia, pe care il va si avea, intr-un fel sau altul, pentru ca tatal lui „reuseste intotdeauna“. Aventura in Africa, ce se va incheia cu capturarea lui Ludovic al XVI-lea si a Mariei Antoaneta, este o calatorie initiatica, in urma careia Tochtli va descoperi legatura stranie dintre hipopotamii pitici din Liberia, monarhii francezi, samurai si lumea intreaga.

Tochtli se inscrie in traditia lui Oskar Matzerath sau a lui Saleem Sinai, a copiilor geniali aflati fata in fata cu istoria si cu prezentul „sordid“. Prin lectiile lui Mazatzin, Tochtli asista la efectele „nefaste“ ale imperialismului, la prabusirea Vechiului Regim si la colonizarea Africii cu sclavi eliberati, iar palaria magica de detective il ajuta sa descopere ca realitatea este intotdeauna inchisa intr-o camera la care numai patriarhii au acces. Insa Tochtli este el insusi un viitor patriarh - un patriarch al crimei organizate ca si tatal sau, un authentic „rege“ Mexican si, mai presus de toate, un „barbat adevarat“.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2012
ISBN: 9786065883345
Dimensiuni: 13 x 20,7 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri