Ficțiunea Postmodernistă

Ficțiunea Postmodernistă
252,00 MDL (63,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul propune o incursiune teoretica si critica in literatura contemporana, construind o versiune de fictiune postmodernista care cuprinde forme precum metafictiunea nord-americana, realismul magic latino-american, Noul Roman francez, proza concreta sau science-fiction.

Pornind de la o varietate de abordari teoretice, inclusiv cele ale lui Ingarden, Eco, Dolezel si Pavel, Brian McHale arata ca numitorul comun este abilitatea fictiunii postmoderniste de a aduce statutul sau ontologic in prim-plan si de a ridica semne de intrebare in ceea ce priveste lumea (sau lumile) in care traim. Fictiunea postmodernista se adreseaza studentilor si profesorilor de la facultatile de filologie, precum si tuturor celor interesati de fenomenul postmodernismului literar.

Recenzie

”Autorul este profesor de teorie critica. Prin natura muncii sale, McHale se straduie sa inteleaga evolutia conceptelor, a ideilor si mentalitatilor exegetice si apoi – in limita posibilitatilor, desigur – sa le explice si altora. Se pare ca profesorului (altfel, semnatarul a numeroasee volume prestigioase) i-au reusit cel mai bine «explicatiile» in mentionata Fictiune…, intrucit ea tine capul de afis al operei lui.

Traducerea lucrarii in romana (traducere foarte buna, comprehensiva fata de rationamentul critic si reprezentarea sa notationala, facuta de Dan H. Popescu), chiar si dupa douazeci de ani de la aparitia originala, constrituie o initiativa editoriala excelenta.” - Codrin Liviu Cutitaru, aprilie 2010, in Dilemateca

Despre Autor

Brian McHale este profesor la Ohio State University. A fost senior lecturer in poeticã la Universitatea din Tel Aviv si visiting professor la universitatile din Pittsburgh si Freiburg.

De acelasi autor: Constructing Postmodernism (1992), The Obligation toward the Difficult Whole (2004). Impreuna cu Randall Stevenson, a coordonat lucrarea The Edinburgh Companion to Twentieth-Century Literatures in English (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 408
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1384-7
Dimensiuni: 13,5 x 20cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: