Femeile insomniacului

Femeile insomniacului

Preț de Listă: 90,00 MDL

Preț: 81,00 MDL

Economisești: 9,00 MDL (10%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

Romanul Femeile insomniacului reprezintă o cascadă de întâmplări descrise cu umor (uneori negru), ironie şi sarcasm. La sfârşitul lecturii, orice femeie îşi va dori să cunoască un bărbat ca Septimius Ilarie şi orice bărbat şi-ar dori să semene, măcar puţin, cu acelaşi Septimius Ilarie.
 
„Se spune că realitatea este dură, insuportabilă, ticăloasă. Personajul negativ al existenţei, de care te apropii doar dacă ai găsit firele potrivite pentru a-ţi confecţiona tunica protectoare. Cu o croială mai veche, urzita din Memorie, sau mai nouă, împletită din Speranţă.

În Femeile insomniacului, Radu Ţuculescu pune din nou Muzica să zică poveşti, să arcuiască ficţiuni, să se descurce cu iţele unor întâmplări de viaţă curentă, care, privite în sine, produc repulsie şi oroare, dar, luate armonios, în acompaniament, reuşesc performanțe rare şi paradoxale. Pasajele intensive transportă recuzita de gală, alcătuită din cărţi, povestitori, ascultatori-scriitori-rezonatori, pereți-biblioteci sau pereți-tuburi de orgă, mobile vechi, arome culinare, partituri muzicale şi sexuale, adică tot atâţia indici de creativitate.

Ademenitor în nadele frumosului, Radu Ţuculescu face parte dintre scriitorii care nu lasă cititorilor decât o singură nemulţumire, aceea de a fi ajuns involuntar prea repede la sfârşitul cărţii.” - Cristina Balinte

Despre Autor

Radu Ţuculescu (născut în 1949, la Târgu-Mureș, crescut la Reghin) este prozator, dramaturg, publicist şi traducător din limba germană. A absolvit Conservatorul „Gheorghe Dima”, secţia vioară. Dintre romanele publicate: Degetele lui Marsias (1985), Umbra penei de gâscă (1991), Povestirile mamei bătrâne (2006), Stalin cu sapa-nainte (2009). A publicat volume de proză scurtă şi două volume de teatru. A fost distins cu Premiul Cartea Anului (1995, 2009), Premiul „Radu Enescu” (2002) şi alte premii pentru proza şi traduceri. Este tradus în Ungaria, Rusia, Austria, Cehia, Elveţia, Franţa. În prezent, este realizator la TVR Cluj.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Femeile insomniacului
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
Editura: Cartea Românească
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-23-2958-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri