Femeia în Relațiile de Familie din Țara Moldovei în Contextul European până la Începutul sec. al XVIII-lea (Căsătorie, Logodnă, Divorț)

Femeia în Relațiile de Familie din Țara Moldovei în Contextul European până la Începutul sec. al XVIII-lea (Căsătorie, Logodnă, Divorț)
117,00 MDL
  • Cumpără 2 exemplare cu 105,30 MDL fiecare și economisește 10%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Adorată şi dispreţuită aproape în aceeaşi măsură, istoria familiei şi soarta femeii în epoca medievală mult timp a rămas în afara atenţiei specialiştilor. Abia în ultimele decenii mai mulţi istorici s-au adresat acestei importante probleme. Lucrarea doamnei Lilia Zabolotnaia, consacrată femeii în relaţiile de familie din Ţara Moldovei până la începutul secolului al XVIII-lea, vine să completeze golul existent în istoriografia românească.

Autoarea şi-a concentrat atenţia asupra a trei probleme fundamentale din viaţa unei familii - căsătoria, logodna şi divorţul, fiecare dintre acestea constituind câte un capitol distinct în lucrarea de faţă.

Abordarea procesului istoric din această perspectivă completează unilateralitatea cercetărilor de până acum şi facilitează înţelegerea mai completă a evoluţiei societăţii moldoveneşti în perioada respectivă.Utilizând numeroase surse editate, autoarea introduce în circuitul ştiinţific şi noi surse documentare din arhivele străine (Polonia, Rusia), care, de rând cu sursele publicate, fară pretenţia de a fi epuizate, ca uti-Hzare şi interpretare şi de a închide calea altor cercetări, completează substanţial cunoştinţele noastre la acest subiect.

Lucrarea de faţă este an demers finisat, dar în acelaşi timp deschis, care oferă noi perspective pentru cercetarea situaţiei femeii într-o societate demult dispărută, pen-:ru a reaprecia acea relaţie umană fundamentală care este familia.-- Ion Eremia

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Pontos
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-51-278-7
Dimensiuni: 14,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3420

Pareri