Femeia de pe Scări

Mai multe poze

Femeia de pe Scări
205,00 MDL (51,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba germana de Gabriella Eftimie.
 
Un roman al marilor intrebari, scris de unul dintre maestrii literaturii germane contemporane, autorul bestsellerului Cititorul.
 
Un tablou celebru, de care nimeni n-a mai auzit multă vreme, reapare în împrejurări misterioase. Este o surpriză pentru lumea artei, dar şi o lovitură pentru bărbatul care, pe când era un tânăr avocat, a mediat un conflict între autorul şi proprietarul tabloului. Aflat la mii de kilometri de casă şi la decenii după momentul în care tabloul şi femeia pe care o înfăţişează îi schimbaseră destinul, bărbatul speră că apariţia neaşteptată a lucrării e semnul ca nici cea care i-a fost model nu poate fi prea departe.
 
Pleacă aşadar în căutarea femeii de care în tinereţe se îndrăgostise orbeşte, iubind-o într-un fel niciodată lămurit, şi care îl împinsese la gesturi inexplicabile. Căutarea devine prilej de a desfăşura ghemul încâlcit al trecutului şi de a-şi pune întrebări despre făgaşul pe care a apucat-o viaţa lui. Drumul memoriei îl poartă din Frankfurt pâna în Sydney, apoi într-un oraşel îndepărtat de pe coasta australiană.
 
Cu un stil de o simplitate şi o precizie uimitoare, Femeia de pe scări este un roman plin de melancolie, un roman al marilor întrebari. 
 
 
Recenzii

 
„O proză simplă, fără cusur, scrisă de unul dintre maeştrii literaturii germane contemporane. Bernhard Schlink izbuteşte să creeze personaje complexe, intrigi dintre cele mai neaşteptate şi un discurs moral impecabil.” -- Die Welt
 
„Femeia de pe scări creează un acord stilistic deloc forţat între ficţiune şi teme politice contemporane. Spaţiul prozei lui Schlink este atrăgator şi marcat de o surprinzătoare empatie.”-- Rhein Main Presse
 
„Un roman delicat, o poveste atrăgătoare, inteligent adusă din condei, aproape un thriller, având în fundal un conflict moral greu de soluţionat.”-- Augsburger Allgemeine  

 
Despre Autor
 
Scriitorul german Bernhard Schlink s-a nascut in 1944, la Bielefeld. A studiat stiintele juridice si din 1992 este profesor la Universitatea Humboldt din Berlin.
 
A debutat ca scriitor cu romanul Dreptatea lui Selb (1987), primul volum dintr-o trilogie politista care s-a bucurat de mare succes la public si care cuprinde de asemenea volumeleInselaciunea lui Selb (1922) si Crima lui Selb (2001; Polirom, 2005). Afirmarea internationala o datoreaza insa romanului Cititorul (1995; Polirom, 2002; 2011 ]n colectia „Top 10 +"), tradus in peste patruzeci de limbi, distins cu numeroase premii si ecranizat in 2008.
 
La Editura Polirom au mai aparut romanele Evadari din iubire (2000; Polirom, 2003) si Intoarcerea acasa (2006; Polirom, 2007).
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Die Fran auf der Treppe
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2015
ISBN: 978-973-46-5513-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2200

Pareri