Femeia Care a Uitat să Nască

Femeia Care a Uitat să Nască
111,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

„Ne mai vedem, zise el. Nu prea cred, zise ea. Si asta nu pentru ca nu si-ar fi dorit. Dar nu prea credea ca ar avea sens, ca ea mai putea, ca el mai avea rabdare. Motivatia disparuse, atentia se disipa, gandurile ei, purtate de curenti, ajunsesera deja departe. Prietenele dansau, se mai dusese un pic din oja albastra. Cam de cacat viata la 5 si un sfert dimineata. Hai noroc.“

Povestirile Inei Ilie va pun fata in fata cu o feminitate urbana contemporana cu care veti avea impresia ca v-ati mai intalnit - poate pe strada, poate intr-un club sau la serviciu. In orice caz, nu in carti romanesti. Ina nu-si face un manifest literar din ipostazierea femininului, insa instantaneele acestuia, descrise cu verva, compun un tablou amplu, care va ia prin surprindere exact cand incepeti sa credeti ca recunoasteti in el scene pe care se poate sa le fi trait. Si daca va trece cumva prin cap ca o femeie cosmopolita de azi se ocupa doar de seductie si de alte frivolitati - de altfel, bine-venite -, veti descoperi o reflexivitate atenta la nuante si o spiritualitate asumata, deloc stridenta, cu ajutorul carora tabloul este complet.

Recenzii

”Nu e corect sa alegi cartea dupa coperta sau titlu. Da stiu, dar spuneti-mi va rog nu ati ramas niciun pic intrigati când ati citit “Femeia care a uitat sa nasca”?

E ceva haios, e dramatic? Chiar m-a intrigat si chiar am cumparat-o. Când am deschis-o si am citit prima istorioara totul ducea spre absurd si chiar era descrisa o istorioara când femeia îsi ruga fatul sa o astepte sa îsi termine de scris un carnet. Uite asa ea a nascut un copil de un an si ceva. Am continuat înca cu câteva capitole si sincera sa fiu, le spuneam prietenilor mei (cu care eram la piscina în acel moment) ca nu pot prinde firul acestei carti, ca e foarte stranie. Ei ma îndemnau sa încetez sa o citesc, eu totusi speram sa gasesc ceva. Pe la jumatate de carte am simtit scântei. Erau fraze, rupte din context si în care ma regaseam perfect.

Am continuat sa o citesc la o terasa din Chisinau în compania unui iaurt cu zmeura proaspata. Mama ce emotii mi-a ravasit aceasta carte… Finalul, desi nu are tangente cu vreo parte din realitatea mea (si slava Domnului) mi-a parut fascinant si a dracului de realist, din pacate.

Ca sa îti schitez despre ce e cartea: e despre trairile autoarei Ina Ilie. Sunt situatii relatate în cel mai divers mod, asa încât oricine, macar într-o povestire sa se regaseasca.” -- Cristina Evtodii, www.perfecte.md

Citate din Carte

“Asta sa fie maximul între oameni? Sa te simti acasa în casa cuiva? “

“Secretul este sa nu-ti stie nimeni frica cea mare si groaznica, cea pe care o simti mereu în coltul ochiului, dar pe care o privesti drept în fata o singura data. Nu trebuie spus nimanui ce te poate pune jos si, mai ales, cine esti tu. Secretul omului este sa nu se aseze niciodata jos fara rost.”

“Exista o însiruire logica pentru toate punctele în care ajungi, e logic macar pentru o fiinta de pe lumea asta de ce ajunge unde ajunge, adica sa vada si sa constientizeze pasii si sa-i înteleaga de ce? Determinism.”

“Urâti mai sunt oamenii beti vazuti de cei treji.”

“Stia cum sa nasca mângâieri, dar era mai greu sa nasca iubire.”

“Machetute. Oamenii îsi flutura jucariile unii în fata altora, baietii masinile, fetele- soldurile, baietii cunostintele, fetele zâmbetele. Cerere-oferta. Daca îmi dai ce n-am te platesc la cursul zilei. Si apoi, daca merge, la cel al noptii”

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 146
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2008
ISBN: 5948486007517
Dimensiuni: 14 x 21,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri