Femei spion

Femei spion
39,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Cele paisprezece portrete de agente secrete sunt făcute cu o mare înțelegere și simpatie de către autor, chiar și în cazul celor aflate de partea cauzelor greșite. Viețile lor sunt creionate cu o mână sigură și uneori compătimitoare, în cazul celor cărora contactul cu această lume le-a distrus viața personală.

Cartea se dorește a fi o colecție de vieți, exemplare sau mai puțin, ale femeilor care au schimbat într-un fel sau altul fața spionajului. De la cele care, acționând în interesul guvernelor lor, au comis acte calificate de mulți ca terorism (cazul Dominique Prieur), până la femeile care au ajuns spioane pentru cauze greșite - din iubire, din solidaritate sau prietenie (Christel Guillaume, Marita Lorenz sau Margret Höke), de la spioanele cu simțul aventurii în sange, precum Marita Lorenz sau Erika Maria Chambers, până la cele care se apropie mai degrabă de profilul funcționarei conștiincioase, dar care au produs mari zguduiri în sistemul masculin al spionajului, cum ar fi Stella Rimington, Aliza Magen sau Claudia Schmid.

Și în sfarsit, până la femeile care au fost folosite pe post de „capcane cu miere” pentru atragerea bărbaților (cazul Violetei Seina) ori, dimpotrivă, cărora li s-au exploatat sentimentele pentru a fi convinse să devină spioane (Gabriele Gast), o întreagă paletă de motivații și moduri de a face spionaj este prezentă aici.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Spy Ladies
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-871-3
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.3150

Pareri