Femei Îndrăgostite

Femei Îndrăgostite
227,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

In Femei indragostite, pe care il considera cel mai bun roman al sau, D.H. Lawrence exploreaza tema cuplului, a echilibrului dintre dragoste si libertate.

Prin intermediul celor doua protagoniste si al idilelor pasionale in care sunt implicate acestea, scriitorul schiteaza portretul eului feminin aflat in cautarea identitatii si maturitatii emotionale.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

”Starea sufletească ce răzbate din Femei îndrăgostite, unul din cele mai mari romane englezeşti ale secolului XX, este una de disperare şi furie faţă de o civilizaţie tot mai decadentă şi mecanicistă. Cartea oferă o abordare apocaliptică a societăţii englezeşti, în care purgatoriul cataclismic este văzut ca o soluţie. O viziune a anihilării animă acest text pesimist care este în bună parte un roman de război, chiar dacă nu foarte evident.

Această carte profund neliniştitoare a fost respinsă de edituri patru ani la rând, din cauza evaluării realiste a sexualităţii, violenţei endemice a relaţiilor, instabilităţii identităţii (zugrăvită ca victimă a pornirilor şi motivaţiilor inconştiente) şi cinismului aparent al unor personaje, în acest roman, Lawrence îşi dezvoltă stilul modernist şi limbajul imagistic pentru a evoca inefabilul subiectivităţii umane, precum şi o formă narativă fragmentară care transmite ideea de haos al existenţei sociale contemporane.

Textul este o explorare plină de simţire a luptei pentru crearea unui nou tip de trăire, care să respingă atât inutilitatea tradiţiilor culturale vetuste, cât şi cuşca de fier a raţionalităţii moderne în favoarea deschiderii spre ceea ce Lawrence numea „sufletul creator, Dumnezeul-mister din noi". Femei îndrăgostite nu este o operă care oferă soluţii, ci afirmă cu îndrăzneală convingerea autorului că „nimic din ceea ce vine din profunzimea şi pasiunea sufletului nu este rău şi nu poate fi rău".

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 592
Editura: Leda
Apariția: 2004
ISBN: 978-973-86879-1-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.6200

Pareri