Fefeleaga şi Alte Povestiri Fantastice

Fefeleaga şi Alte Povestiri Fantastice
68,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

„Plasat intre doua din monumentele prozei romanesti - loan Slavici si Liviu Rebreanu -, Ion Agarbiceanu se detaseaza totusi net de profilul acestora: mai indraznet prin proiectele-i epice decat Slavici, dar mai putin adanc in sondajele psihologice si sociale decat Rebreanu, el e mai liric decat amandoi, mai receptiv la zona de fantastic si de mister a lumii taranesti, pastrand totusi o atitudine candida, optimista si tonica in fata existentei.

Spiritualismul viziunii si atractia pentru temperamentele pasionale il apropie de Gala Galaction, cu care impartaseste conditia de scriitor-prelat, mai putin manifest in abordarea laturii speculative-mistice si savant-teologice prezente in opera confratelui sau.

El ramane mai aproape de perceptia cosmica «pagana» a lui Mihail Sadoveanu, cu a carui opera se inrudeste printr-o comuna sensibilitate taraneasca si o identificare cu formele vechii noastre civilizatii rurale. Masivitatea cantitativa a creatiei, vasta ei geografie, varietatea topologica si indelunga prezenta in miscarea literara a secolului il impun pe Ion Agarbiceanu ca pe unul dintre prozatorii romani cei mai semnificativi, prin viziune, etos si specific national.”  Mircea Zaciu

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 160
Editura: Gramar
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-591-495-1
Greutatea: 0.4000

Pareri