Fata de la Marginea Vieţii. Povestiri Alese

Fata de la Marginea Vieţii. Povestiri Alese
357,00 MDL (71,76 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Unele dintre micile istorii adunate aici sunt basme, altele povestiri, altele, până la urmă, fragmente de jurnal. Toate sunt în definitiv amintiri, reale sau inventate. Nu imagini ale realităţii, ci ale minţii care o decupează din hiperrealitatea noastră de toate zilele. 

Au fost presărate până acum în multe dintre cărţile mele, în alte contexte şi cerând o altă lectură. M-am gândit să le strâng, pentru plăcerea cititorului, între coperţile unui singur volum, nu pentru că aş crede foarte mult – deşi cred – în calităţile prozei scurte, ci mai ales pentru că am o credinţă de neclintit în poezie. 

N-am prea avut de ales în alcătuirea acestei culegeri de «povestiri alese».

Am lăsat doar să intre texte de o lungime rezonabilă, pe care m-am amuzat să le aşez într-o ordine oarecare, dar altfel le-am lăsat să colaboreze, să se alieze, să se înfrunte, să se submineze-ntre ele ca orice grup de necunoscuţi adunat între zidurile unei odăi. 

Sperând ca până la urmă să iasă de-aici mallarméanul «beau livre».“ -- Mircea Cărtărescu

 

Despre Autor


 

Mircea Cărtărescu s-a născut în 1956 la Bucureşti. A urmat cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii din Bucureşti şi a debutat ca poet, publicând câteva volume de versuri, marcate de spiritul a ceea ce critica literară a numit „generaţia optzecistă". Treptat, s-a îndepărtat de poezie, dedicându-se aproape exclusiv prozei.

Povestirilor din Nostalgia le-au urmat un scurt roman (Travesti, 1994) şi apoi unul în trei volume, Orbitor (1996-2007), privit de critică drept un reper al prozei româneşti contemporane. Trei volume de publicistică întregesc chipul scriitorului cu cel al unui observator lucid al cotidianului românesc.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 296
Editura: Humanitas
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-973-50-4656-9
Dimensiuni: 15 x 21 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: