Fata cu Picioare de Sticlă

Fata cu Picioare de Sticlă
144,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

În arhipelagul St. Hauda's Land se petrec lucruri neobişnuite. Ceaţa dezintegrează orizontul în straturi nemişcate de aer, stânci ameninţătoare îţi întorc privirea, o creatură transformă totul în alb dintr-o singură privire, meduzele se refugiază în golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transformă treptat într-o statuie de sticlă.

Căutarea unui leac pentru această boală neobişnuită îi oferă Idei întâlnirea cu bărbatul pe care îl va iubi până la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care caută să fotografieze raza de lumină perfectă. În timp ce Ida acceptă cu resemnare metamorfoza în sticlă, Midas, la rândul lui, trece printr-o metamorfoză cu mult mai dureroasă: aceea de a redeveni om.

O poveste melancolică, ai cărei eroi se definesc prin deciziile şi indeciziile trecutului lor, iar iminenţa morţii pare aproape tangibilă. Romanul scriitorului britanic Ali Shaw, o fabulă magică despre destin, este o combinaţie emoţionantă de mituri nord-europene, realism psihologic şi fantasy şi un debut promiţător.

Recenzii

“O creaţie fantastică... Doar o inimă de gheaţă ar rămâne rece!” - New York Times Book Review

Fata cu picioare de sticlă nu este numai o poveste de dragoste despre doi oameni care se îndrăgostesc, este o poveste despre dragostea însăşi: despre puterea ei, despre limitele şi consecinţele ei...” - The Boston Globe

“Fiecare personaj din acest roman tânjeşte după o dragoste care pare imposibilă.” - Washington Post

Fata cu picioare de sticlă este un roman hibrid, un melanj de mituri nord-europene, realism psihologic și fantasy și a fost foarte bine primit atât de public, cât și de critică. În toamna anului 2010 a obținut  premiul Desmond Elliot, după ce a fost nominalizat pe listele multor premii britanice prestigioase: Costa First Novel Award, Guardian First Book Award, Dylan Thomas Prize, William L. Crawford Fantasy Award.” - Lucia Grigorescu, critic literar, revista Literatura, nr. 1 Iunie 2012
  


Despre Autor

Ali Shaw s-a născut în 1982 și a crescut într-un orășel din Dorset.  A urmat cursuri de literatură engleză și creative writing la Lancaster University și apoi a fost bibliotecar la Oxford’s Bodleian Library. În prezent, el lucrează la al doilea roman al său.  “Fata cu picioare de sticlă” este un roman hibrid, un melanj de mituri nord-europene, realism psihologic și fantasy, și a fost foarte bine primit atât de public, cât și de critică. În toamna anului 2010 a obținut premiul Desmont Elliot.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Girl with Glass Feet
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 336
Editura: Litera
Apariția: Decembrie 2010
ISBN: 978-973-675-976-5
Dimensiuni: 15 x 21,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri