Fata cu Picioare de Sticlă

Fata cu Picioare de Sticlă
144,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

În arhipelagul St. Hauda's Land se petrec lucruri neobişnuite. Ceaţa dezintegrează orizontul în straturi nemişcate de aer, stânci ameninţătoare îţi întorc privirea, o creatură transformă totul în alb dintr-o singură privire, meduzele se refugiază în golfuri pentru a muri, iar Ida MacLaird se transformă treptat într-o statuie de sticlă.

Căutarea unui leac pentru această boală neobişnuită îi oferă Idei întâlnirea cu bărbatul pe care îl va iubi până la moarte: Midas Crook, un singuratic, un inadaptat care caută să fotografieze raza de lumină perfectă. În timp ce Ida acceptă cu resemnare metamorfoza în sticlă, Midas, la rândul lui, trece printr-o metamorfoză cu mult mai dureroasă: aceea de a redeveni om.

O poveste melancolică, ai cărei eroi se definesc prin deciziile şi indeciziile trecutului lor, iar iminenţa morţii pare aproape tangibilă. Romanul scriitorului britanic Ali Shaw, o fabulă magică despre destin, este o combinaţie emoţionantă de mituri nord-europene, realism psihologic şi fantasy şi un debut promiţător.

Recenzii

“O creaţie fantastică... Doar o inimă de gheaţă ar rămâne rece!” - New York Times Book Review

Fata cu picioare de sticlă nu este numai o poveste de dragoste despre doi oameni care se îndrăgostesc, este o poveste despre dragostea însăşi: despre puterea ei, despre limitele şi consecinţele ei...” - The Boston Globe

“Fiecare personaj din acest roman tânjeşte după o dragoste care pare imposibilă.” - Washington Post

Fata cu picioare de sticlă este un roman hibrid, un melanj de mituri nord-europene, realism psihologic și fantasy și a fost foarte bine primit atât de public, cât și de critică. În toamna anului 2010 a obținut  premiul Desmond Elliot, după ce a fost nominalizat pe listele multor premii britanice prestigioase: Costa First Novel Award, Guardian First Book Award, Dylan Thomas Prize, William L. Crawford Fantasy Award.” - Lucia Grigorescu, critic literar, revista Literatura, nr. 1 Iunie 2012
  


Despre Autor

Ali Shaw s-a născut în 1982 și a crescut într-un orășel din Dorset.  A urmat cursuri de literatură engleză și creative writing la Lancaster University și apoi a fost bibliotecar la Oxford’s Bodleian Library. În prezent, el lucrează la al doilea roman al său.  “Fata cu picioare de sticlă” este un roman hibrid, un melanj de mituri nord-europene, realism psihologic și fantasy, și a fost foarte bine primit atât de public, cât și de critică. În toamna anului 2010 a obținut premiul Desmont Elliot.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Girl with Glass Feet
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 336
Editura: Litera
Apariția: Decembrie 2010
ISBN: 978-973-675-976-5
Dimensiuni: 15 x 21,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri