Fata cu Cercel de Perlă (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Fata cu Cercel de Perlă (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Preț de Listă: 207,00 MDL

Preț: 104,00 MDL

Economisești: 103,00 MDL (49%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 2 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Traducere din limba engleza de Horia Florian Popescu.
 
Fata cu cercel de perla (1999), „un fenomen editorial” (Publisher’s Weekly) care a atins in scurt timp cifra record de un milion de exemplare vindute.
 
Pornind de la celebrul portret al lui Vermeer, Fata cu cercel de perla, Tracy Chevalier construieste un superb roman istoric, avindu-l ca personaj central pe cunoscutul pictor olandez. Misteriosul tablou – si nu mai putin misteriosul autor – capata viata prin fictiune, prin inventarea unei povesti de dragoste intre pictor si tinara lui servitoare.
Roman ecranizat in anul 2003, cu Scarlett Johansson si Colin Firth in rolurile principale.
 
 
Recenzii
 
”Tracy Chevalier a reusit un mic miracol cu romanul ei, transpune in cuvinte magia culorii si a liniilor. Ii reuseste prin tehnica sugestiei, prin clar-obscurul ce se insinueaza si prin finetea analizei psihologice. Succesul ei are ca efect o linie de evolutie a romanului – (...). Al doilea efect: cititorii nu vor mai privi niciodata faimosul tablou fara sa se gindeasca la povestea imaginata in roman!” -- Elisabeta Lasconi, 19 octombrie 2012, in Ziarul de duminica, nr. 4
 
”Tracy Chevalier si-a cucerit faima cu romanul Fata cu cercel de perla, iar publicul fidel i-a asteptat fiecare carte cu nerabdare, fiind pe rind mirat, intrigat, deconcertat, ravasit. Si niciodata dezamagit. Un lucru este cert: scriitoarea a incercat sa-si schimbe formula de la un roman la altul, dincolo de predilectia pentru un trecut mai apropiat sau indepartat si de preferinta vizibila pentru personaje feminine, care se deosebesc si se distanteaza de cei in mijlocul carora traiesc.” -- Elisabeta Lasconi, 10 mai 2013, in Ziarul de duminica, nr. 18
 
Despre Autor
 
Tracy Chevalier s-a născut în 1962 şi a copilărit în Washington, DC. Părăseşte Statele Unite în 1984, stabilindu-se în Anglia. După ce lucrează câţiva ani ca redactor, obţine masteratul în literatura la University of East Anglia. Debutează în 1997 cu romanul Albastru pur, care s-a bucurat imediat de un succes răsunător.
 
Doi ani mai târziu îi apare Fata cu cercel de perlă, considerat de Publishers Weekly „un fenomen editorial” şi care atinge în scurt timp cifra record de un milion de exemplare! În anul 2000, lanţul de librarii Barnes&Noble îi acordă premiul pentru una dintre cele mai bine vândute cărţi în S.U.A. Romanul este recompensat cu premiul cititorilor revistelor People, Time şi Elle.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 252
BRAND: Polirom
Apariția: Septembrie 2012
ISBN: 978-973-46-2937-4
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri