Fascismul Liberal. Istoria Secretă a stîngii americane de la Mussolini la politica semnificației

Mai multe poze

Fascismul Liberal. Istoria Secretă a stîngii americane de la Mussolini la politica semnificației

Preț de Listă: 266,00 MDL (66,50 RON)

Preț: 133,00 MDL (33,25 RON)

Economisești: 133,00 MDL (33,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O carte provocatoare, in care Goldberg arata ca fascismul a fost dintotdeauna un fenomen caracteristic stingii si ca originile liberalismului american actual trebuie cautate in politica fascista.

Suprapunerile conceptuale pe care le identifica autorul intre fascism si Partidul Democrat din SUA, miscarea ecologista sau Hollywood socheaza, ca si apropierile intre cultul personalitatii lui John Fitzgerald Kennedy si teatrul politic fascist sau intre Germania nazista si asa-numitul New Deal promovat de Franklin Delano Roosevelt. Desi Goldberg oscileaza permanent intre analiza istorica revizionista si aplicarea temelor fasciste la cultura americana, raporturile controversate pe care le stabileste sint amplu argumentate, intr-o carte ce pastreaza stilul dinamic al jurnalistului.

Cuprins: Mussolini: parintele fascismului • Adolf Hitler: om al stingii • Woodrow Wilson si nasterea fascismului liberal • New Deal: proiectul fascist al lui Franklin Roosevelt • De la mitul lui Kennedy la visul lui Johnson: fascismul liberal si cultul statului • Rasismul liberal: spiritul eugeniei in masinaria fascista • Fascismul liberal si economia • Minunatul sat nou: Hillary Clinton si semnificatia fascismului liberal • Noua era: acum sintem cu totii fascisti

 

Recenzie

„O contributie majora la intelegerea istoriei ideilor si atitudinilor politice din ultimele doua secole.” - The Washington Times

 

Despre Autor

Jonah Goldberg este editorialist la Los Angeles Times, redactor la National Review si colaboreaza cu USA Today. A fost producator de televiziune, avind si in prezent numeroase aparitii la posturile de radio si de tele­viziune, intre care CNN. Este cercetator la American Enterprise Institute din Washington, DC. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 504
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1559-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5800

Pareri