Farsa

Farsa
226,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

In anul 1856, Robert Houdin, parintele prestidigitatiei moderne, intreprinde o calatorie in Algeria, ca trimis al guvernului francez. Sarcina lui este sa dovedeasca superioritatea ratiunii iluministe, aplicand metodele stiintei in practica iluzionismului.

In anul 2004, la Forumul Culturilor din Barcelona, un iluzionist catalan fascinat de figura lui Houdin prezinta un numar de magie, pentru care foloseste scrinul ce apartinuse candva prestidigitatorului francez. Un imigrant maghrebian patrunde in scrin, de unde iese, mai apoi, preschimbat intr-un catalan sadea: vorbeste cu accent de Osona, stie sa cante imnul Cataloniei, e posesorul unui card Visa emis de Caixa, ba chiar si al unui carnet de membru al Clubului Barca.

Spectacolul are un succes rasunator. Totusi, faptul ca in timpul reprezentatiilor imigrantii dispar ridica semne de intrebare. Raspunsurile se afla in Gran Casino din Barcelona. In acest spatiu circular, un fost detinut, pasionat de literatura, si un anticar se vor stradui sa descopere metodele folosite de ambitiosul iluzionist pentru a subjuga vointa tuturor.

Marius Serra alatura lumea enigmatica a jocurilor de noroc si minciuna pe care se sprijina unele comportamente publice, pentru a ne conduce spre un deznodamant neasteptat, pe masura acestei reusite parodii a societatii de inceput de secol XXI in care traim.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Rao
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-103-888-9
Greutatea: 0.4000

Pareri