Familia și Rolul ei în Educarea Copilului

Familia și Rolul ei în Educarea Copilului
277,00 MDL (69,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Un ghid complet ce prezintă sistematic tema familiei şi a rolului său în educarea copilului, de la tipologiile familiilor şi stilurile de parenting la parteneriatul educaţional familie-gradiniță sau familie-școală, la familiile cu copil unic sau cele cu copii „dificili”.

De asemenea, sunt amplu discutate subiecte precum contextul familial propice copilului supradotat sau celui cu cerinţe educative speciale, dar şi familia şi prietenii copilului ca factori de risc în dezvoltarea acestuia. Remarcabil prin complexitate, volumul este un instrument de lucru pentru profesionistul în domeniu, fiind totodată util, mai ales prin sugestiile practice pe care le oferă, pentru părinţi şi pentru cadrele didactice.

Cuprins: Perspective teoretice de abordare a copilului •  Stiluri de parenting •  Parteneriatul educaţional familie-gradiniță •  Copilul supradotat - o provocare pentru părinți •  Familia şi tulburările de învăţare ale copilului •  Copilul unic - între mit şi realitate •  Familia şi grupul de prieteni •  Familia ca factor de risc în dezvoltarea copilului •  Plasamentul şi adopţia

Despre Autor

Elena Bonchiș este profesor universitar (Departamentul de Psihologie) la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane, Universitatea din Oradea. A obţinut doctoratul în pedagogie la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. Este psiholog principal, supervizor în psihologie educaţională şi consiliere şcolară şi vocaţională. De asemenea, este membră în mai multe asociaţii profesionale (International School Psychology Association, Asociaţia Psihologilor din România, Colegiul Psihologilor din România), preşedintă a Asociaţiei Naţionale a Psihologilor Şcolari.

Este autoare mai multor volume, printre care menționăm: Învăţarea şcolară (2002), Psihologia vârstelor (2004), Psihologie generală (2006), Cunoaşterea psihologică a copilului – premisă a adaptării şcolare (2009), Impactul parentingului incomplet asupra dezvoltării socioemotionale a copilului şi adolescentului (2010) .

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 424
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2231-3
Dimensiuni: 14 x 22 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: