Făclia credinței: Mesaje din Basarabia

Făclia credinței: Mesaje din Basarabia
29,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

”A-i înaintea ochilor, iubite cetitoriu, o sumă de articole ale lui Nicolae Dabija apărute de-a lungul (de-a latul şi în adâncul) anului 2008. Nu sunt, în fapt, articole, nici măcar acelea care pornesc ţintit spre această categorie. Şi-n nici un caz... „articole nehotărâte". Sunt rezolute, categorice şi cu... rezoluţie (etică) maximă, aşa cum scriitorul însuşi s-a vădit şi este statuat în conştiinţa cititorilor, în cronici şi în istoriile literare.

Să amintim, pentru că am vorbit de „statuare" (nu de... statufiere, ipostază care îi repugnă organic, delicat - îngânduratului poet), că statutul personalităţii sale multiple, iradiante, însufleţitoare, edificatoare s-a impus cu majuscule în manuale şi în convingerile publice şi că, alături de ... şi în frăţietate cu Grigore Vieru, reprezintă „Un simbol al Basarabiei. Un simbol al rezistenţei şi renaşterii ei prin cultură, prin limbă, prin poezie” - Prof. Nicolae Boaru

Despre Autor

Nicolae Dabija este un scriitor și istoric literar din Republica Moldova, Autor a peste 50 de volume de publicistică, eseuri, poezii (unele traduse şi editate în SUA, Italia, Federaţia Rusă, Ucraina), a ciclului de manuale de istorie “Daciada“ pentru clasele I-IV și a unui manual de literatură română pentru clasa a IV-a. Este directorul săptămânalului Uniunii Scriitorilor din Moldova ”Literatura și Arta” și președinte al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova.

www.nicolaedabija.com

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 295
Editura: Ploieștii
Apariția: 2012
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.2380

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: