Extrem de Tare şi Incredibil de Aproape [Carte Electronică]

Extrem de Tare şi Incredibil de Aproape [Carte Electronică]

Preț de Listă: 107,99 MDL (27,00 RON)

Preț: 74,51 MDL (18,63 RON)

Economisești: 33,48 MDL (8,37 RON) (31%)

    • 10 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 107,99 MDL (27,00 RON)

Preț: 74,51 MDL (18,63 RON)

Economisești: 33,48 MDL (8,37 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

BESTSELLER NEW YORK TIMES
BESTSELLER AMAZON.COM
Prix des libraires du Québec (Roman hors Québec, 2007)
Finalist la International IMPAC Dublin Literary Award, 2007
Selectat pe listele: American Library Association (ALA) Notable Books for Adults, 2006; New York Public Library's "25 Books to Remember", 2005;
Village Voice 25 Favorite Books, 2005
BEST BOOK OF THE YEAR 2005: Los Angeles Times, Washington Post Book World, Chicago Tribune, St. Louis Post-Dispatch, Rocky Mountain News
Roman tradus în peste 30 de limbi.

Dragă cititorule,
Mă numesc Oskar şi sunt inventator, astrofizician şi fan Beatles. Am nouă ani.
Tati a murit la 11 septembrie 2001. Chiriaşul bunicii e mut şi are palmele tatuate cu DA şi NU. În camera lui tati am găsit o cheie pe care am de gând s-o încerc în toate încuietorile din New York. Știai că acum sunt mai mulţi oameni vii pe Pământ decât au fost vreodată? Adică, dacă ar vrea cu toţii să-l joace pe Hamlet în acelaşi timp, n-ar putea, pentru că n-ar fi destule cranii! Asta e povestea mea, pe care n-am de gând să ţi-o spun de un googolplex de ori. Ce noroc pe tine că m-ai întâlnit!

Oskar Schell este inventator, francofil, explorator, pacifist, astrofizician amator, bijutier, admirator al lui Stephen Hawking şi fan Beatles. Are nouă ani. Şi o misiune secretă: să străbată New Yorkul în căutarea încuietorii la care se potriveşte o cheie misterioasă, găsită printre lucrurile tatălui său, victimă a atentatului de la 11 septembrie.

Din specia inocenţilor inspiraţi care s-au mai făcut „auziţi“ în literatură de la William Faulkner la Kurt Vonnegut, Oskar filtrează lumea prin lentilele lui de copil supradotat, poate autist, poate doar dureros de precoce. Are o voce uneori exasperantă, alteori nemaipomenit de duioasă, de cele mai multe ori hipnotică – şi un umor involuntar de zile mari. Ceilalţi doi povestitori, la fel de enigmatici, sunt protagoniştii unei iubiri mutilate, puse sub semnul unei alte tragedii a lumii moderne, şi astfel ia naştere ruta narativă World Trade Center – Dresda – Hiroshima, ca o punere în abis a durerii mai multor generaţii.

Cu toate că Jonathan Safran Foer taie în carnea istoriei recente, nici un rând din roman nu reverberează apocaliptic, dulceag sau tendenţios. La catharsisul emoţional pe care îl provoacă această carte contribuie şi componenta ei vizuală, un alt fel de text, crescut din carnea celui present în litere, un alt fel de poveste.

Cu toate că Jonathan Safran Foer taie în carnea istoriei recente, nici un rând din roman nu reverberează apocaliptic, dulceag sau tendenţios.


Recenzii

„Un roman devastator." -- Time

„Ambiţios, pirotehnic, jucăuş şi atât de duios! O carte extraordinară." -- Salman Rushdie

„Inventivitate şi emoţie la cote maxime."-- John Updike

"O poveste tămăduitoare despre durerea și deruta de după 9/11."-- Salon.com

”O carte pe care v-as recomanda-o cu mana pe inima si sunt convins ca o veti iubi este "Extrem de tare si incredibil de aproape" a lui Jonathan Safran Foer. Pe mine m-a marcat aceasta carte. Poate sunt si putin subiectiv fiind tata a doi baietei. Este vorba de un baiat de 9 ani care isi pierde tatal in atentatul de la 11 septembrie 2001 din New York de la World Trade Center si drama emotionala pe care o traieste ca urmare a acestei nenorociri.

Ce mi-a mai placut la carte este faptul ca se foloseste o tehnica literara prin imagine ceea ce mi se parte foarte dragut si foarte sugestiv. O imagine poate cantarii mai mult decat o mie de cuvinte. E o carte usor de citit.” -- Călin Goia, solistul trupei Voltaj, transcriere BookMark

”Extrem de tare şi incredibil de aproape, cel de-al doilea roman al lui Jonathan Safran Foer (după Totul este iluminat), îl confirmă pe acesta drept autorul contemporan cel mai puternic înclinat spre sentimentalism; sau, ca să spunem drept, printre puţinii care îşi mai permit doze nesănătoase de sentimentalism şi sunt iertaţi de public pentru asta. În cazul lui Foer, iertarea este facilitată de sobrietatea copilăros-încăpăţânată a protagoniştilor, care stârnesc zâmbete tocmai prin lipsa lor de umor.

Oskar Schell este inventator, astronom amator, designer de bijuterii, entomolog amator, vegan (cu mici excepţii), pacifist, francofil, actor, colecţionar de monede, timbre, fluturi ş.a.m.d. La cei nouă ani ai săi, Oskar poate alege simultan un număr nelimitat de cariere. Moartea tatălui său în cadrul atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001 e punctul în care imaginaţia extraordinară a băiatului se blochează ca un ac de picup: „M-am întrebat [...] dacă viaţa merită toată munca pe care o depui ca să trăieşti. Ce anume face ca viaţa să merite toate astea? Ce-i atât de îngrozitor în a fi mort pentru totdeauna, fără să simţi nimic, fără ca măcar să visezi? Ce-o fi aşa grozav să simţi şi să visezi?”

Poţi lua povestea drept un pseudo-ghid „Cum să depăşeşti momentul traumatic”: există opţiunea retragerii în carapace, a reconstituirii terapeutice prin scris sau oral, a cufundării în preocupările de zi cu zi, a replierii alături de persoane care au trecut prin acelaşi lucru şi chiar, pentru unul dintre personaje, a răsturnării axei timpului. În mod destul de previzibil, recurgerea scriitorului la cele două evenimente traumatice reale a rănit anumiţi cititori. Dar şi la ei, cei preocupaţi în primul rând de moralitatea ficţiunii, trebuie să se fi gândit Foer uneori: „Bietul copil, îi spunea totul unui străin, am vrut să înalţ ziduri în jurul lui, am vrut să separ interiorul de exterior, am vrut să-i dau un caiet gol care să nu se sfârşească niciodată şi tot timpul rămas pe lume”.

Plusuri: Vocea naiv-atotştiutoare a lui Oskar Schell, intercalarea firelor narative, dozarea atentă a impulsurilor sentimentale.

Recomandari: Cui i-au plăcut Totul este iluminat (inclusiv ecranizarea) şi O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii; cui a gustat umorul unor filme ca Sixty Six şi A Serious Man.

-- Alexandra Gaujan, Bookblog.ro

Vezi Trailerul EcranizăriiCitate Preferate

”As putea sa inventez un ceainic care sa-mi citeasca la fel ca tati, ca sa pot sa adorm”

”…acum sunt pe pamant mai multi oameni vii decat au murit vreodata in istoria omenirii.”

”Parintii stiu intotdeauna mai multe decat copiii, iar copiii sunt intotdeauna mai destepti decat parintii.”

”…am inventat un tub special care sa treaca pe sub toate pernele din New York si sa se conecteze la rezervor. Cand plang oamenii pana adorm, lacrimile s-ar strange toate in acelasi loc si dimineata omul de la meteo ar putea spune daca nivelul apei din Rezervorul Lacrimilor a crescut sau a scazut si atunci ai sti daca New Yorkul e trist sau nu.”

”Googol, adica unu cu o suta de zerouri dupa.”

”…dar eu nu pot sa mananc ceva care are parinti.”

-- Blogul Alinei Calistru http://calistru.wordpress.com/


Despre Autor

Jonathan Safran Foer s-a născut în 1977, la Washington, D.C. Studiază literatura şi filozofia la Princeton University, unde ia mai multe premii de creative writing şi este remarcat de scriitoarea Joyce Carol Oates, iar în 2000 i se acordă premiul Zoetrope. Publică povestiri în reviste ca Paris Review, Conjunctions, The New York Times şi The New Yorker.

În 1999 pleaca în Ucraina pentru a face cercetări asupra biografiei bunicului său, călătorie care îi inspiră romanul de debut, Totul e iluminat (Everything is Illuminated, 2002), premiat cu Guardian First Book Prize, National Jewish Book Award şi ecranizat în 2005. Al doilea roman al său, Extrem de tare şi incredibil de aproape (Extremely Loud and Incredibly Close, 2005; Humanitas Fiction, 2007), se bucură de acelaşi succes, fiind tradus în peste treizeci de limbi.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Extremely Loud and Incredibly Close: A Novel
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-689-475-6
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri