Exerciții de Echilibru (LIVRARE 15 ZILE)

Tudor Chirilă

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Daca vreti sa-l cunoasteti mai bine pe Tudor Chirila, cititi-i textele adunate in volum. Veti descoperi un scriitor surprinzator, care se exprima cu aceeasi usurinta in proza sau in versuri si ale carui rinduri tradeaza o sensibilitate pe care putini i-o banuiesc. Tudor Chirila scrie dulce-amar despre dragoste, pasionat despre filme, teatru si carti, nostalgic despre oameni dragi disparuti, ironic despre locuitorii Romaniei de azi. Mesajul lui? Cel mai important e sa iubesti. Si sa fii liber.

„Din Grecia in Delta Dunarii si de la fetele copiilor din nisip pina la elogiul amar al risului ca «pedeapsa capitala a romanilor», Tudor alege sa participe la viata prin a fi normal in raport cu oamenii din jur. Textele lui se astern firesc in carte, ca o revansa amicala a literei scrise in fata lumii digitale. Inainte de a fi blogger, inainte de a fi cintaret, inainte de a fi actor, Tudor Chirila a fost un copil care adormea cu paginile cartii inghesuite in coltul pernei. Nu lectura l-a invatat, desigur, sa traiasca nestingherit si egal cu el, dar poate ca acele carti ale copilariei l-au impins sa ne picure alfabetul albastru de cerneala al unei vieti libere.” -- (Catalin Tolontan)

”Cred ca textele selectate se simt mai bine intr-o carte. Sint convins ca nu exista vreun cititor atit de fanatic incit sa fi parcurs tot blogul meu. Luate impreuna textele vorbesc despre o perioada, despre o viziune, se compune un tot.

Dincolo de asta, exista un public numeros care nu sta pe bloguri, dar citeste carti. Cartea iti da un sentiment ca ai realizat cu adevarat ceva. Blogul are un aer efemer. Azi ai scris, miine textele coboara undeva in josul paginii. Poimiine ele sint arhiva.” -- Tudor CHIRILA in dialog cu Stelian TURLEA, 23 noiembrie 2012, in Ziarul de duminica, nr. 47

 

Video despre Carte


 

 

Recenzii


 

”E frig astazi pe blog. Textele au plecat intr-o carte. Nu toate. Au mai ramas citeva pe aici, dar ele se simt stinghere, ca si cum ar fi participat la un protest de amploare si deodata lumea a parasit piata, lasind citiva ultrasi idealisti sa se lupte cu sistemul. Dar textele care au plecat, au plecat intr-o lume mai buna. Acolo, intre copertile cartii, e mai cald. Textele isi tin de cald unele altora.

Cind cartea este inchisa paginile se lipesc iar cuvintele ajung sa se imbritiseze. Unele chiar se saruta. Se indragostesc unele de altele. E o apropiere care nu tine cont de venituri, statut social, diferente culturale. „Timplar” se poate saruta cu o crizantema, „surub” se imprieteneste cu „delfin”, „inger” se cuibareste in „vint”.” -- Tudor CHIRILA, 21 noiembrie 2012, pe Tudorchirila.blogspot.ro

”Pentru mine, o carte are 3 elemente cheie:

- CINE scrie (autor)
- CUM se cheamă (titlu)
- CE scrie (conţinut)

… asta fiind ordinea apariţiei lor vizuale, nu neapărat importanţa fiecăruia.

Nu ştiam (şi nu ştiu încă) ce are înăuntru, dar 2 din astea 3 de mai sus deja-mi sunt dragi – Tudor Chirilă şi “Exerciţii de echilibru“. Nu ştiu părerea altora, dar mie titlul mi se pare foarte frumos.. + ştiind cum scrie creatura asta, sunt sigură că şi conţinutul va fi “numa bun” ” -- Doina, www.choopachoops.wordpress.com

”Dumnezeule, cred ca pot sa insir aici cele mai frumoase dintre cele mai frumoase adjective existente in limba romana, si tot n-ati intelege cat e de... minunata, superba, perfecta aceasta carte. VA JUR! M-a lasat masca.” -- www.love-for-books.blogspot.com

 

Despre Autor


 

Tudor Chirila este actor, muzician, compozitor si producator. A jucat in 13 spectacole de teatru in regia unora dintre cei mai valorosi regizori romani, printre care Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian, Gelu Colceag, Horatiu Malaele, Victor Ioan Frunza. In 2004 a cistigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din A douasprezecea noapte de William Shakespeare, in regia lui Gelu Colceag, fiind cel mai tinar actor care a obtinut aceasta distinctie pina in acel moment.

Printre productiile de film in care a jucat se numara Legaturi bolnavicioase, in regia lui Tudor Giurgiu, Milionari de weekend, in regia lui Catalin Saizescu, si Nordrand, coproductia austro-germana regizata de Barbara Albert.

In 1996 a fondat si a devenit solistul uneia dintre cele mai iubite formatii rock din Romania, Vama Veche. Alaturi de colegii lui a produs prima opera rock din Romania de dupa 1989 – Am sa ma-ntorc barbat. Impreuna cu Gelu Ionescu a compus muzica pentru Chirita of Barzoieni, musical in adaptarea si regia Iarinei Demian, in care a si jucat.

Isi continua cariera muzicala ca lider si solist vocal al formatiei Vama, in 2012 lansind al doilea album in aceasta formula. De-a lungul celor 16 ani de muzica a scris peste 80 de cintece si a sustinut concerte in fata a milioane de oameni. Dincolo de cariera artistica, Tudor Chirila a initiat si a sustinut diverse campanii sociale si proiecte culturale, iar din 2007 a inceput sa scrie constant pe propriul blog.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 392
Apariția: 2012
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-463-183-4