Excursie la Tindari

Excursie la Tindari

Preț de Listă: 188,00 MDL

Preț: 94,00 MDL

Economisești: 94,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Ancheta porneşte cu o crimă triplă: un tânăr Don Juan care trăia pe picior mare, mult peste aparentele sale mijloace de subzistenţă, şi doi pensionari în vârstă, obişnuiţi să stea mai mult încuiaţi în casă, dar care se hotărăsc pe neaşteptate să participe la o excursie de grup la Tindari, promontoriul care ţine piept mării, cu „misteriosul teatru antic grecesc şi plaja de forma unei mâini, cu degetele roşii“.

Singura legătură dintre cele două cazuri pare să fie faptul că toţi locuiesc în acelaşi bloc. Însă Montalbano a fost înzestrat cu un dar (blestemat?), acela de a şti să citească semne ce par a avea mai mult de-a face cu străvechile ritualuri magice: îl ajută un bătrân măslin cu ramurile contorsionate, echipa sa de la comisariat, suedeza Ingrid, o carte de Conrad şi un boss mafiot.

„Autocontrol? Lipsă de sensibilitate? Nu, fără îndoială că explicaţia era mult mai simplă: diferenţa de vârstă. El se apropia de cincizeci, în vreme ce Mimì abia trecuse de treizeci. Augello era pregătit să păşească în mileniul III, în vreme ce el, Montalbano, n-avea să se obişnuiască niciodată cu noile vremuri. Atât şi nimic mai mult. Augello ştia că se intra în mod natural într-o epocă nouă, una a crimelor îngrozitoare puse la cale de asasini anonimi, cu site-uri şi adrese de internet – sau cum naiba s-o fi numind –, dar fără chip, fără o pe­reche de ochi şi fără o expresie a feţei. Ei bine, da, aşa cum spusese şi mai devreme, era prea bătrân pentru meseria asta!“

Biografie Andrea Calogero Camilleri (n. Porto Empedocle, 6 septembrie 1925) este unul dintre cei mai populari scriitori italieni contemporani. Poet promitator in tinerete, apoi regizor de teatru, scenarist si producator de radio si televiziune, Andrea Calogero Camilleri a inceput sa scrie romane dupa patruzeci de ani. Astazi, „Batranul“, cum il numesc cu tandrete contemporanii, este considerat un nume de referinta al genului politist, pe care l-a rafinat pana spre fictiunea literara.

Primul sau volum, Il corso delle cose, a fost publicat abia in 1978 (desi fusese scris cu zece ani mai devreme), insa consacrarea literara a cunoscut-o dupa alti cincisprezece ani, odata cu romanul La stagione della caccia. In 1994, a aparut La forma dell’acqua, primul roman din seria Comisarul Montalbano, personaj care avea sa se transforme in scurt timp intr-un adevarat cult. Comisarul Montalbano (numit in onoarea scriitorului Manuel Vazquez Montalban) a devenit atat de popular (la aceasta contribuind si un serial de televiziune de mare succes), incat Andrea Camilleri a ajuns in situatia de a nu mai putea renunta la el (asemenea lui Arthur Conan Doyle cu personajul sau Sherlock Holmes). Prin urmare, Camilleri ar fi luat hotararea ca ultima aventura a lui Montalbano s-o incredinteze editorului sau, cu indicatia de a fi inchisa intr-un seif si publicata abia dupa moartea autorului. In onorea sa, orasul natal Porto Empedocle, care sta la baza localitatii fictive Vigata unde Montalbano isi desfasoara activitatea, si-a schimbat denumirea in Vigata.

Pana in prezent, seria cuprinde optsprezece titluri dintre care Nemira a publicat Hotul de merinde, Sunetul viorii, Forma Apei, Cainele de Teracota si Excursie la Tindari.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: La gita a Tindari
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 336
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-579-027-8
Dimensiuni: 10,7 x 17,8 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri