Excepţionalii. Povestea Succesului (LIVRARE 15 ZILE)

Malcolm Gladwell

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Cu The Tipping Point, Malcolm Gladwell a schimbat felul în care înţelegem lumea.Excepţionalii (în original Outliers) va schimba felul în care înţelegem succesul.

Poveştile despre cei care au un foarte, foarte mare succes se învârt în jurul inteligenţei şi ambiţiei. În Excepţionalii, Malcolm Gladwell spune că adevărata explicaţie e cu totul alta, iar dacă vrem să înţelegem cum se ajunge atât de departe, ar trebui să ne luăm timp să cunoaştem tot ce ţine de contextul acestor oameni: familia, locul unde au copilărit, data naşterii. Gladwell contestă mitul aşa-zisului merit personal, explorând raportul dintre succes şi cultură, hazard, sincronizare, naştere şi noroc, şi felul în care, în pofida calităţilor şi talentului cuiva, moştenirea culturală poate funcţiona ca o piedică.

Se explică aici, în termeni de generaţie, familie, cultură şi clasă:

- ce au în comun Beatles, Bill Gates şi Mozart
- care sunt atuurile ascunse ale atleţilor de top
- de ce sunt atât de buni asiaticii la matematică
- de ce toţi avocaţii bine cotaţi din New York au acelaşi CV
- de ce n-a auzit nimeni niciodată de cel mai inteligent om din lume.

Viaţa „excepţionalilor” – oamenii ale căror performanţe ies din sfera experienţei comune – urmează o logică stranie şi inedită. Pentru a descrie această logică, Gladwell vine cu un proiect de valorificare maximă a potenţialului.

 

Recenzii

"Excepţionalii este o carte mai personală decât predecesoarele sale. O poţi citi ca pe o autobiografie: un individ de succes care încearcă să-şi înţeleagă contextul, felul în care a ajuns să aibă succes şi ce înseamnă de fapt succesul." -- Time

"În lumea cărţilor non-fiction, Malcolm Gladwell e cel mai aproape de portretul autorului cu un talent ieşit din comun. Excepţionalii reprezintă un nou tip de carte pentru Gladwell. E un fel de manifest." -- David Leonhardt, New York Times Book Review

"Excepţionalii se poate să fie cartea cea mai bună şi mai folositoare a lui Gladwell. Sunt extraordinare şi poveştile, şi lecţiile de viaţă din ea: Excepţionalii aşază ştiinţa, self-help-ul şi spectaculosul între două coperte." -- Gregory Kirschling, Entertainment Weekly

"În Excepţionalii, Gladwell face din nou proba talentului său într-un gen pe care de fapt l-a şi inaugurat: cartea care dezvăluie tiparul nevăzut din spatele unor fenomene cotidiene." -- Leslie Chang, Publishers Weekly

 

Despre Autor

Malcolm Gladwell ocupă locul al II-lea în clasamentul global al celor mai influenţi gânditori de management (Thinkers50, ediţia 2009), înregistrând o urcare spectaculoasă: 16 poziţii faţă de ediţia precedentă, din 2007.

Licenţiat în istorie, absolvent al University of Toronto, fost reporter pentru revista The New Yorker, în anul 2005 Malcolm Gladwell apărea în clasamentul celor mai influente 100 de persoane, realizat de Time.

Între 1987 şi 1996 a fost reporter al Washington Post. A scris despre lumea afacerilor şi despre ştiinţă, devenind apoi redactorul-şef al cotidianului la New York. Este născut în Marea Britanie, a crescut în Ontario/Canada, iar în prezent locuieşte în SUA, la New York.

A devenit cunoscut ca autor al cărţii The Tipping Point (2000), care a fost foarte bine primită de critici şi de public. Excepţionalii, cea mai recentă carte a lui, a devenit bestseller în foarte scurt timp: la doar 10 zile după lansare, în The New York Times şi The Globe figura deja ca numărul unu pe lista celor mai vândute cărţi.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 272
Apariția: 2009
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 14.5 x 20.5 cm
ISBN: 978-973-1931-14-2