Evreii și cuvintele. Eseu [Carte Electronică]

Evreii și cuvintele. Eseu [Carte Electronică]

Preț de Listă: 94,99 MDL (23,75 RON)

Preț: 47,50 MDL (11,88 RON)

Economisești: 47,49 MDL (11,87 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment (Ediția Print)
Ediție Print (PDF)

Preț de Listă: 94,99 MDL (23,75 RON)

Preț: 47,50 MDL (11,88 RON)

Economisești: 47,49 MDL (11,87 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Alternând comentariul textelor sacre evreiești cu analiza fină și plină de umor a istoriei acestui popor aflat într-o eternă chestionare a propriei identități, a naturii legăturii omului cu Dumnezeu și a relației dintre oameni, volumul Evreii și cuvintele aduce la lumină, cu farmec și elocință, povești uitate din Marea Istorie. Conceput sub forma unui dialog între scriitorul Amos Oz și fiica acestuia, istoricul Fania Oz-Salzberger, eseul reliefează personaje mitice și cuvinte străvechi care ascund în ele un înțeles pierdut al lumii.

Sub forma unui eseu care are la bază un dialog între Amos Oz și fiica sa, Fania Oz-Salzberger, volumul de față pune de fapt problema identității evreiești, demontând clișee și preconcepții și sintetizând câteva dintre trăsăturile esențiale ale istoriei evreilor. Minuțios documentată, cartea nu devine greoaie datorită supleții argumentării și ideilor, condimentate cu un umor savuros: fie că este vorba despre figuri exemplare de rabini, despre o istorie a personajelor feminine din Biblie sau potențialul autor feminin al Cântării Cântărilor, ori despre importanța educației și inițierii timpurii a copiilor în tainele textelor sacre, ea păstrează aceeași formulă alertă și palpitantă până la sfârșit.

Diversitatea informațiilor, paginile scrise cu o atitudine lipsită de înverșunare fac din Evreii și cuvintele o lectură esențială nu numai pentru cei interesați de istoria și înțelepciunea evreiască, ci și pentru cititorii pasionați de eseuri culturale care păstrează balanța între efervescența ideilor și exprimarea ponderată a acestora.

 

Recenzii


 

„O carte originală şi cutremurătoare, Evreii şi cuvintele reuşeşte să adune laolaltă mai mult de cinci mii de ani de rugăciuni, cântece, poveşti, dispute, elogii, blesteme şi glume în geamantanul unei cărţi subţiri, palpitante de… ce anume? Istorie? Antropologie? Critică literară? Teologie? Toate acestea şi chiar mai mult. E o carte minunată.” -- Jonathan Safran Foer
 
„Evreii şi cuvintele e o carte pasionantă şi amuzantă, care deconstruieşte clişee şi stereotipii la fiecare pagină. Tonul său e pe jumătate serios, pe jumătate glumeţ, combinând o bună cunoaştere a subiectului cu o notă informală. O carte care promite să creeze controverse şi să fie foarte citită.” -- Mario Vargas Llosa
 
„O carte încântătoare, plină de umor, despre condiţia evreilor – şi sursa curajului lor – este de a fi mereu în dispută cu lumea, şi unii cu ceilalţi, şi chiar cu Dumnezeu însuşi. O carte de citit neapărat.” -- Wall Street Journal

 

Despre Autor


 

Considerat cel mai mare scriitor israelian contemporan, Amos Oz s‑a nascut in 1939 la Ierusalim. In 1952, dupa sinuciderea mamei sale, isi schimba numele din Klausner in Oz si se stabileste in kibbutzul Hulda, unde isi va petrece mai bine de treizeci de ani. Isi ia licenta in filosofie si literatura la Universitatea Ebraica din Ierusalim, dar revine apoi in kibbutz, dedicindu‑se scrisului, agriculturii si activitatii didactice la liceul local. A luptat in Razboiul de Sase Zile din 1967 si in Razboiul de Yom Kippur din octombrie 1973.

In 1965 ii apare prima culegere de povestiri, Acolo unde tipa sacalii, urmata, in 1966, de romanul Altundeva, poate. In 1968 publica Sotul meu, Michael (Polirom, 2005), care a provocat o adevarata furtuna literara si politica. Romanul a fost tradus in peste douazeci de limbi si transpus pe marele ecran. Volumele de povestiri Spre moarte(1971) si Dealul sfatului nelegiuit (1976, pentru care i se decerneaza Brenner Prize for Literature) sint considerate printre cele mai reusite scrieri ale sale.

In 1987 ii apare Cutia neagra, bestseller in Israel si Europa, tradus in douazeci de limbi si distins cu prestigiosul premiu francez Femina Etranger.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Jews and words
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Septembrie 2015
ISBN: 978-973-689-995-9
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 268

Pareri