Evoluția Pluripartitismului pe Teritoriul Republicii Moldova [eBook]

Evoluția Pluripartitismului pe Teritoriul Republicii Moldova [eBook]
0,00 MDL (0,00 RON)
    • 1 persoane au cumpărat recent acest produs.

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
JUMBO et 1 Bestseller Chișinău bd. Decebal 23/1 022-993-992 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU Bestseller Chișinău str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Publicaţia "Evoluţia pluripartidismului pe teritoriul Republicii Moldova" vine să acopere golul existent în literatura de cercetare a istoriei partidelor politice din Republica Moldova şi totodată să contribuie la dezvoltarea culturii politice în Republica Moldova.

Structurată pe 5 capitole, lucrarea face o analiză retrospectivă a evoluţiei sistemului de partide şi a sistemului electoral din Basarabia pe parcursul secolelor XIX-XX şi descrie principalele etape în constituirea şi dezvoltarea partidelor politice din Republica Moldova după declararea independenţei în 1991.

De asemenea, sunt analizaţi factorii care au contribuit la specificul sistemului de partide moldovenesc contemporan şi examinate principalele caracteristici ale partidelor politice din Moldova. În concluzie, autorii constată că existenţa pluripartidismului a fost un factor pozitiv pentru democratizarea Republicii Moldova, însă mai precizează că nu eforturile conştiente ale partidelor politice au format democraţia moldovenească, aceasta fiind mai degrabă un fenomen colateral al luptei partidelor pentru dominaţia scenei politice.

Publicaţia apare în cadrul proiectului "Consolidarea cooperării dintre partide politice organe electorale şi alegători", implementat de către Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, cu suportul financiar al Fondului Naţiunilor Unite pentru Democraţie (UNDEF).

http://www.e-democracy.md

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Arc
Apariția: 2009
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1,9 MB
Pagini Ediție Print: 164
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: