Evoluția Pluripartitismului pe Teritoriul Republicii Moldova [eBook]

Mihai Cernencu, Igor Boțan

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Publicaţia "Evoluţia pluripartidismului pe teritoriul Republicii Moldova" vine să acopere golul existent în literatura de cercetare a istoriei partidelor politice din Republica Moldova şi totodată să contribuie la dezvoltarea culturii politice în Republica Moldova.

Structurată pe 5 capitole, lucrarea face o analiză retrospectivă a evoluţiei sistemului de partide şi a sistemului electoral din Basarabia pe parcursul secolelor XIX-XX şi descrie principalele etape în constituirea şi dezvoltarea partidelor politice din Republica Moldova după declararea independenţei în 1991.

De asemenea, sunt analizaţi factorii care au contribuit la specificul sistemului de partide moldovenesc contemporan şi examinate principalele caracteristici ale partidelor politice din Moldova. În concluzie, autorii constată că existenţa pluripartidismului a fost un factor pozitiv pentru democratizarea Republicii Moldova, însă mai precizează că nu eforturile conştiente ale partidelor politice au format democraţia moldovenească, aceasta fiind mai degrabă un fenomen colateral al luptei partidelor pentru dominaţia scenei politice.

Publicaţia apare în cadrul proiectului "Consolidarea cooperării dintre partide politice organe electorale şi alegători", implementat de către Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT, cu suportul financiar al Fondului Naţiunilor Unite pentru Democraţie (UNDEF).

http://www.e-democracy.md

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 2009
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1,9 MB
Pagini Ediție Print: 164
Compatibil cu Kindle: Da