Evaluarea Programelor de Asistență Socială

Evaluarea Programelor de Asistență Socială
153,00 MDL (38,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Dezvoltarea programelor de asistenta sociala din Romania ultimelor doua decenii a fost insotita de cresterea constanta a cheltuielilor anuale, chiar si atunci cind calitatea serviciilor nu s-a imbunatatit semnificativ.

Astfel, reglementarea evaluarii programelor si serviciilor publice este impusa de nevoia de gestionare transparenta a resurselor si de necesitatea restrictiilor financiare privind implementarea actiunilor si masurilor. Adresat profesorilor, studentilor si specialistilor din domeniu, volumul traseaza cadrele unei noi zone de cercetare, contribuind la dezvoltarea bazei teoretice si la includerea evaluarii ca practica generalizata orientata nu doar spre monitorizarea, ci mai ales spre eficientizarea programelor si serviciilor sociale si adaptarea lor la nevoile si interesele beneficiarilor.

Cuprins: Planificarea si realizarea evaluarii • Forme generale de evaluare a programelor • Evaluari inspirate de teoria programului • Forme participative ale evaluarii • Evaluari orientate de utilizare • Evaluari lipsite de constringerile obiectivelor programului • Evaluari prestabilite de obiectivele programului • Cantitativ versus calitativ in evaluare • Inferenta cauzala in evaluare • Esantionarea in procesul de evaluare

 Recenzie

Volumul Evaluarea programelor de asistenta sociala, publicat de conf. univ. dr. Stefan Cojocaru, constituie o fundamentare teoretico-epistemologica a domeniului evaluarii programelor, in general, cu exemple aplicative din asistenta sociala.Consideram aceasta carte ca avind un inalt grad de sistematizare a informatiei. De aceea (...) nu putem decit s-o recomandam cu caldura ca pe o lectura fundamentala a cercetatorului care se apropie de domeniul evaluarii programelor, dar si a evaluatorului profesionist.” - Antonio Sandu, 2010, in revista Sociologie romaneasca, volumul VIII

Despre Autor 

Stefan Cojocaru este conferentiar universitar doctor in cadrul Departamentului de Sociologie si Asistenta Sociala a Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, unde preda cursuri de metodologia cercetarii sociologice, metodologia elaborarii proiectelor de interventie, metode apreciative de cercetare in asistenta sociala, evaluarea programelor si Video Interaction.

Este licentiat in sociologie si politologie, fiind sef al promotiei 1996; a urmat cursurile de master in management social si dezvoltare comunitara; a primit premiul pentru cea mai valoroasa teza de doctorat in sociologie sustinuta in anul 2004, in cadrul Facultatii de Filosofie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Este cercetator asociat al Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii, Bucuresti, si director al Filialei Iasi a organizatiei Holt Romania.

A publicat numeroase studii si cercetari in domeniul sociologiei si asistentei sociale, in care a abordat aspecte contemporane ale teoriilor si practicii in domeniul social, avind o bogata experienta in domeniul cercetarii si evaluarii programelor.

La Editura Polirom a mai publicat: Metode apreciative in asistenta sociala. Ancheta, supervizarea si managementul de caz (2005), Proiectul de interventie in asistenta sociala. De la propunerea de finantare la proiectele individualizate de interventie (2006), Managementul de caz in protectia copilului. Evaluarea serviciilor si practicilor din Romania (2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 264
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1485-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri