Evaluare și Intervenție Psihoeducațională. Terapii Educaționale, Recuperatorii și Compensatorii

Evaluare și Intervenție Psihoeducațională. Terapii Educaționale, Recuperatorii și Compensatorii

Preț de Listă: 168,00 MDL (42,00 RON)

Preț: 84,00 MDL (21,00 RON)

Economisești: 84,00 MDL (21,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Activitatea specialistilor din domeniul serviciilor subsumate psihopedagogiei speciale se fundamenteaza pe trei componente distincte: evaluare si diagnostic, elaborarea strategiilor si formelor de interventie, aplicarea propriu-zisa a etapelor interventiei.

De aici necesitatea constituirii unor echipe de specialisti care sa integreze diferitele tipuri de competente profesionale necesare implementarii programelor de interventie individualizate. Prin temele abordate si perspectiva ampla, volumul sustine actiunea in echipe de specialisti si sintetizeaza cele trei elemente amintite intr-o paradigma centrata pe persoana, valorificand noile orientari in domeniu si accentuand rolul individului in puzzle-ul comunitar si social din care face parte.

Cuprins: Evaluarea si interventia timpurie la copiii cu cerinte speciale • Terapia educationala a copiilor cu cerinte educative speciale • Terapii specifice de recuperare si compensare la elevii cu cerinte speciale • Terapii alternative si complementare/adjuvante • Metode si instrumente de evaluare si interventie pentru elevii/copiii cu cerinte speciale • Servicii alternative de asistenta si ocrotire pentru copiii si tinerii cu dizabilitati severe sau asociate • Echipamente, dispozitive si tehnologii de asistenta si de acces pentru persoanele cu dizabilitati

Despre Autor

Alois Ghergut este doctor in stiintele educatiei, cadru didactic la Catedra de Psihologie Medicala si Psihopedagogie Speciala, cancelar al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi, membru in numeroase comisii de specialitate, coordonator, consultant sau membru in cadrul unor proiecte/programe nationale si internationale. A absolvit mai multe stagii de pregatire in domeniile: managementul serviciilor sociale, designul programelor de interventie psihopedagogica, psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale, consiliere psihopedagogica, educatie incluziva.

De acelasi autor au mai aparut: Introducere in problematica educatiei integrate (Editura Spiru Haret, Iasi, 2000, coautor Teodor Cozma); Psihopedagogie speciala (Editura Polirom, Iasi, 2000, coautor Cristina Neamtu); Psihopedagogia persoanelor cu cerinte speciale (Editura Polirom, Iasi, ed. I: 2001, ed. a II‑a revazuta si adaugita: 2006); Managementul serviciilor de asistenta psihopedagogica si sociala. Ghid practic (Editura Polirom, Iasi, 2003); Sinteze de psiho­pedagogie speciala. Ghid pentru concursuri si examene de obtinere a gradelor didactice (Editura Polirom, Iasi, 2005); Management general si strategic in educatie. Ghid practic (Editura Polirom, Iasi, 2007) si Dictionar de kinetoterapie (coautor, Polirom, 2007).

A publicat, de asemenea, numeroase studii si articole in volume colective si reviste de specialitate. Autorul poate fi contactat la adresa de e‑mail [email protected]

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1965-8
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.4200

Pareri