Eu Votez DNA! De ce Merită să Apărăm Instituţiile Anticorupţie

Eu Votez DNA! De ce Merită să Apărăm Instituţiile Anticorupţie
219,00 MDL (44,02 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Ca orice subiect delicat, corupţia şi lupta împotriva ei declanşează un evantai de reacţii în spaţiul public: manipulări, scenarii, zvonuri, mituri de un an sau de un deceniu.

La rândul lor, instituţiile anticorupţie sunt supuse unui regim din care nu lipsesc acuzaţiile de agendă politică, revanşă sau linşaj juridic. În tot acest concert de foşnete, strigăte, istericale, pressing mediatic şi şantaj, Cristian Ghinea pune în joc argumente şi documente. Interviurile lui cu oameni care lucrează în instituţiile anticorupţie, dar şi cu observatori neutri ai fenomenului, fac lumină într-un spaţiu închiriat prea des suspiciunilor şi prezumţiilor.

Cristian Ghinea şi interlocutorii lui (Lucian Papici, Nistor Călin, Daniel Morar, Horia Georgescu, Cristi Danileţ, Laura Ştefan) discută despre reţelele de complici şi despre mecanismele intime ale corupţiei. În acelaşi timp, ei salută rolul pe care-l joacă instituţiile anticorupţie din România şi organismele europene, văzând în ele antidotul împotriva unei boli de sistem, a cărei tratare a întârziat nepermis.

 

Despre Autor


 

Cristian Ghinea este directorul Centrului Român de Politici Europene şi unul dintre cei mai importanţi experţi români în problematica integrării europene a Republicii Moldova. Absolvent al Masterului de Politici şi Guvernanţă în Uniunea Europeană al London School of Economics, are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă şi în societatea civilă din România, timp în care a publicat numeroase rapoarte pe tema Republicii Moldova.

În 2011 a coordonat volumul The EU Approach to Justice Reform in Southeastern and Eastern Europe privind performanţa justiţiei în şapte dintre ţările din regiune, printre care şi Republica Moldova.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 212
Editura: Humanitas
Apariția: Martie 2012
ISBN: 978-973-50-3736-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri