Eu Ţi-am luat Caşcavalul! Nu fi Şoarece în Labirintul Altuia!

Eu Ţi-am luat Caşcavalul! Nu fi Şoarece în Labirintul Altuia!
78,00 MDL (17,49 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O poveste care te pune serios pe ganduri, facandu-te sa privesti dincolo de „labirintul“ in care nu e deloc exclus sa traiesti. O carte despre leadership, inovatie si perseverenta, pe care merita s-o aduci in discutie la seminare, cursuri de formare, sesiuni de training etc.

Ce-ai face dac-ai fi soarece si ai trai intr-un labirint, iar cineva ti-ar tot lua cascavalul si l-ar muta din loc in loc? Pornind de la aceasta intrebare, s-au scris doua carti extraordinare. Elementele care stau la baza lor sunt analoge: personajele sunt cativa soareci ce traiesc intr-un labirint si umbla dupa cascaval. Cascavalul reprezinta ceea ce ne dorim, iar labirintul este locul in care cautam ceea ce ne dorim.

Primul raspuns la intrebarea de mai sus a fost dat cu mai bine de 10 ani in urma de Spencer Johnson in bestsellerul Cine mi-a luat cascavalul?. Schimbarea este inevitabila si de necontrolat, postuleaza el, asa ca e inutil sa te intrebi de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Mai bine pleci capul si cauti in continuare cascavalul, pana-l gasesti.
Un invingator insa, indiferent in ce domeniu lucreaza, trebuie sa aiba curaj sa iasa din tipare, sa fie capabil sa-si redefineasca mediul si sa-si impuna propriile reguli. Constient de aceste lucruri, profesorul Deepak Malhotra de la Harvard Business School vine cu un raspuns radical diferit la intrebarea de mai sus.
Autorul construieste o parabola avand in centru trei soareci aparte si aventurosi, Max, Big si Zed, ce refuza sa accepte ca realitatea este un dat si ca lucrurile trebuie luate ca atare. Vazandu-si linistiti de viata, celor trei li se intersecteaza drumurile, iar dialogul profund pe care-l poarta evidentiaza ca, in loc sa traim alergand orbeste dupa cascaval, mai bine profitam de capacitatea noastra neindoielnica de a evada din labirint sau de a-l reconfigura.

In vreme ce Johnson pleaca de la premisa ca existenta labirintului e de netagaduit, Deepak Malhotra imprumuta perspectiva orientala, sustinand ca labirintul e o iluzie, ca exista numai in mintea noastra. Asadar, in loc sa te gandesti cum sa te descurci intr-un spatiu care, in definitiv, nici macar nu e real, mai bine te intrebi la ce bun sa accepti o asemenea ingradire si pleci, ulterior, in cautarea libertatii, depasind granitele inchipuite ale vietii tale.

Cartea lui Malhotra ne reaminteste ca putem sa ne conturam realitatile si circumstantele asa cum ne dorim, dar numai dupa ce renuntam la ingrata idee ca nu suntem decat simpli soareci in labirintul altuia. Adica dupa ce invatam sa discreditam labirintul, descoperind libertatea.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2012
ISBN: 9786065883116
Greutatea: 0.4000

Pareri