Etnografii Urbane. Cotidianul Văzut de Aproape

Etnografii Urbane. Cotidianul Văzut de Aproape
177,00 MDL (44,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Analiza cotidianului a deschis antropologia spre noi zone de aplicabilitate si interactiunea cu alte discipline, de la urbanism la marketing, interesate la rindul lor de ce se ascunde in spatele comportamentelor noastre cotidiene.

Studiile grupate in volum acopera subiecte dintre cele mai diverse, legate intre ele prin perspectiva comuna a acestei metodologii. Toate au in vedere fenomene sociale din spatiul urban, in discontinuitate cu orice fel de „fapte traditionale” petrecute sau presupuse a avea loc in lumea rurala. Titlul asuma aceasta rasturnare tematica si pozitioneaza volumul in contextul academic si epistemologic al antropologiei din Romania, stiut fiind ca aceasta nu a patruns decit foarte recent in oras.

Cuprins: Blocul, intre loc si locuire • Case frumoase/case urite in peisajul bucurestean • Vinatoarea de molii: curatenie, intimitate si progres in Romania • Europa: o piata faimoasa in Romania postsocialista • Sosetele de la electrocasnice • Identitati de noapte. Clubbing si clubberi in Bucuresti • Imbratiseaza durerea! Despre corpuri si sporturi de contact • Adolescenti mobil-izati si mobilgrupurile lor • Keep in touch: SMS-ul si retelele sociale in cultura tinerilor

Despre Autor

Vintila Mihailescu este doctor in psihologie si profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), coordonator al programului de master in antropologie si sef de catedra. A fost visiting professor la numeroase universitati si centre de studii avansate din Franta, Elvetia, Germania, Belgia, Canada, Ungaria si Bulgaria. Din 2005 este directorul general al Muzeului Taranului Roman.

In 1990 a initiat organizarea Societatii de Antropologie Culturala din Romania (SACR), al carei presedinte a fost intre 1994 si 2000. Din 1998 este colaborator permanent la revista Dilema (Veche), unde detine rubrica „Socio-hai-hui”.

A mai publicat: Paysans de l’histoire (in colab., 1992), Fascinatia diferentei (1999), Socio-hai-hui. O alta sociologie a tranzitiei (2000), Svakodnevica nije vise ono sti je bila (Belgrad, 2002), Vecini si Vecinatati in Transilvania (2002). De acelasi autor, la Editura Polirom au aparut Socio-hai-hui prin Arhipelagul Romania (2006) si Antropologie. Cinci introduceri (ed. I, 2007, ed. a II-a revazuta si adaugita, 2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1574-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri