Esența Deciziei. O Explicație a Crizei Rachetelor din Cuba

Esența Deciziei. O Explicație a Crizei Rachetelor din Cuba
226,00 MDL (56,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In octombrie-noiembrie 1962, divergentele dintre Uniunea Sovietica si Statele Unite cu privire la rachetele nucleare sovietice din Cuba au atins punctul culminant – acesta a fost, in opinia analistilor politici, momentul in care Razboiul Rece s-ar fi putut transforma in al Treilea Razboi Mondial.

Graham Allison, fost asistent al secretarului american al Apararii, si Philip Zelikow, presedinte al Comisiei pentru 11 septembrie si inalt functionar al Departamentului de Stat al Statelor Unite, analizeaza acest eveniment-cheie pe baza inregistrarilor americane si a dosarelor sovietice, care au fost facute publice recent.

Pornind de la discutiile dintre J.F. Kennedy si Nikita Hrusciov, completate de extrase din arhive si fotografii, autorii interpreteaza principalele teorii cu privire la criza rachetelor din Cuba si explica deciziile luate sub presiune de guvernul american. Esenta deciziei se adreseaza studentilor si specialistilor in relatii internationale, precum si tuturor celor interesati de istoria contemporana.

Despre Autor

Graham T. Allison este profesor de stiinte politice in cadrul Harvard University. A mai publicat Nuclear Terrorism: The Ultimate Preventable Catastrophe (2005).

Philip D. Zelikow este profesor de istorie la University of Virginia. A mai publicat The Kennedy Tapes: Inside the White House During the Cuban Missile Crisis (1997).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1487-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri