Eșarfe în Cer

Eșarfe în Cer
48,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Cartea de poezie a anului 2012 potrivit Ziarului Jurnal de Chișinău.

”Mie îmi este dor de oamenii pe care i-am cunoscut şi nu mai sunt alături de noi. Ca să comunic cu ei, ca să-mi exprim dragostea şi recunoştinţa faţă de ei, am scris aceste poezii. Sunt nişte poezii prin care am putut să-mi înving frica şi disperarea. E un volum consacrat tuturor oamenilor apropiaţi mie care nu mai sunt în viaţă.”-- Dumitru Crudu

Primul poem  din cartea Eșarfe în Cer deschide volumul cu nişte cadre scoase parcă din manifestul cinematografic Dogma 95, fără a pune accent pe tot felul de preţiozităţi tehnice. Poemul începe cu nişte imagini filmice, un „taxi galben” în plină viteză se îndreaptă la Cimitirul central după certificatul de deces al lui Evgheni Ivanovici, anunţând şi moartea Zoiei Gheorghievna, care „stătea pe bancheta jerpelită din spate, cu spatele la şofer uitându-se în urmă, pe fereastra opacă şi murdară" şi care se sfârşeşte aşa: „acum, nici Zoia Gheorghievna nu mai e în viaţă".

Recenzii

”Întotdeauna am considerat că Dumitru Crudu este unul dintre cele mai valoroase daruri pe care ni le-a făcut, temporar sau nu, Moldova. Acest autor, atât de special, și-a impus discursul literar, cultural, fără a utiliza un discurs aferent politic, ceea ce mi se pare extrem de important pentru un poet ca el. Pentru că mai cred, în plus, că Dumitru Crudu rămâne fundamental un poet, orice gen literar ar aborda.

Cele trei volume - Falsul Dimitrie, E închis, vă rugăm nu insistați și Șase cânturi pentru cei care vor să închirieze apartamente - nu au putut trece neobservate. Un soi de cruzime (asta e, numele îl trădează!) speriată de ea însăși și dublată de o sensibilitate aproape maladivă, toate acestea au atras atenția din prima clipă și l-au definit pe poetul Dumitru Crudu. Căci, după cum spuneam, adevăratul Dumitru e mai înainte de orice poet.” -- Svetlana Cârstean, Observator Cultural

Cu Eșarfe în cer Dumitru Crudu Încheie un ciclu al poeziei sale - de la falsul la adevăratul Dumitru Crudu. [...] fiecare carte a lui e o surpriză, atât pentru noi în calitate de cititori, cât și pentru literatura română.” -- Alexandru Vakulovski, octombrie 2012, www.moldova.org

”Hedonistul de altă dată iese din scenă sau uită tot ce a știut despre artă. despre legile ei și deplânge simplu, omenește, trecerea ființei prin lume. Este vulnerabil, măcinat de frică, de angoase și tremură la căpătâiul muribundei.” -- Maria Șleahtițchi, octombrie 2012, blog

Despre Autor

Dumitru Crudu s-a născut la 8 noiembrie 1967 în Flutura, Ungheni. Director al Bibliotecii „Ștefan cel Mare” din Chișinău. Membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova și din România.

Poezie: Falsul Dimitrie 1994; E închis, vă rugăm nu insistați,1994, Șase cânturi pentru cei care vor să închirieze apartamente,1996  și Poooooooate, 2004.

Teatru: Crima sângeroasă din stațiunea Violetelor, 2001; Salvați Bostonul, 2001; Alegerea lui Alexandru Sutzu, 2004; Oameni ai nimănui, 2007.       

Piesele sale sunt montate în Republica Moldova, România, Italia, Germania, Haiti, Camerun, Franța, Suedia și Bulgaria.

Premii: Premiul pentru experiment al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România. Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 40
Editura: Cartier
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-79-788-7
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri