Epoca Failibilității. Consecințele Luptei Împotriva Terorii

Mai multe poze

Epoca Failibilității. Consecințele Luptei Împotriva Terorii
176,00 MDL (44,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cea mai recenta carte a lui George Soros ofera o analiza lucida a unor probleme de mare actualitate si interes general care continua sa-l preocupe pe autor, cum ar fi lupta impotriva terorii, erorile Administratiei Bush, cultivarea democratiei si a diversitatii, eradicarea saraciei, criza globala de energie.

Acestea sint privite prin prisma propriului cadru conceptual care isi propune, printre altele, sa inlature prejudecatile existente legate de capacitatea noastra de intelegere a lumii si de forma cea mai adecvata de organizare sociala. Ideile teoretice sint ilustrate cu exemple din viata personala a autorului, ceea ce face lectura nu doar interesanta, ci si placuta. Imbinind in mod ingenios autobiografia, filosofia si analiza politica, studiul lui Soros devine o pledoarie pentru libertate si societati deschise.

Cuprins: Gindire si realitate • Ce inseamna societate deschisa • Ce e putred in America? • O societate hedonista • Care este problema in ce priveste ordinea mondiala? • Explorarea alternativelor • Criza energetica globala

 Recenzii

”Partea cea mai buna a cartii este cea in care propune diverse solutii la problemele lumii. Departe gindul de a-l ironiza. Face o trecere in revista a ceea ce considera el a fi aceste probleme si chiar avanseaza solutii. Pare ca s-a calmat, manifesta un bun simt asezat si un realism care nu abdica de la principii. Doreste, de pilda, ca UE sa preia un rol mai important in lume, in primul rind ca exportator de democratie.

Recomanda primirea Turciei in Uniune tocmai pentru ca extinderea s-a dovedit un instrument foarte bun de stabilizare a democratiei. Conduce Soros lumea? Opinia mea generala este ca nu oamenii conduc lumea, ci ideile (voi scrie odata un eseu pe tema asta). Daca asa este, atunci Soros e unul dintre cei mai articulati conducatori ai lumii.” - Cristian Ghinea, ianuarie 2007, www.Hotnews.ro

”«Lupta impotriva terorii» trebuie abandonata. Ideea lansata de George Soros in ultima sa carte e pe cât de provocatoare, pe atât de interesanta prin consecinte. Miza e reconfigurarea pozitiei Statelor Unite in lume. Nici mai mult, nici mai putin! Cartea nu reprezinta, totusi, numai o analiza a actualei pozitii geostrategice a Statelor Unite in lume; miza principala e o demonstratie a modului in care actuala societate americana pare sa fi abandonat, in opinia autorului, idealul societatii deschise - mostenit de Soros de la fostul sau profesor de la London School of Economics, celebrul filozof al stiintei Karl Popper.” - Bogdan Ciubuc, 24 ianuarie 2007, Capital

Despre Autor

George Soros (n. Budapesta, 1930) conduce Soros Fund Management si a infiintat reteaua mondiala de fundatii Open Society Institute, avind drept scop consolidarea societatilor deschise. In 1992 a fondat Universitatea Central-Europeana, cu sediul principal la Budapesta.

Este autorul mai multor bestselleruri traduse in intreaga lume: The Alchemy of Finance: Reading the Mind of the Market (1987); Opening the Soviet System (1990; trad. rom. Pentru o transformare a sistemului sovietic, 1991); Underwriting Democracy (1991); Soros on Soros: Staying Ahead of the Curve (1995; trad. rom. Soros despre Soros. A fi acolo, sus!, 1997); The Crisis of Global Capitalism: Open Society Endangered (1998); Open Society: Reforming Global Capitalism (2000); George Soros on Globalization (2002) si The Bubble of American Supremacy: The Cost of Bush’s War in Iraq (2003; trad. rom. Suprematia americana: un balon de sapun, 2004).

La Editura Polirom au fost traduse: Criza capitalismului global: societatea deschisa in primejdie (1999), Despre globalizare (2002) si Epoca failibilitatii. Consecintele luptei impotriva terorii (2006).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 973-46-0450-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri