Enciclopedia Religiilor. Vol. 2

Enciclopedia Religiilor. Vol. 2
180,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Religiile se adresează, fiecare în felul ei, nevoilor spirituale. Acestea se confundă frecvent cu alte elemente de natură psihologică, precum nevoia de apartenenţă la o comunitate sau la o tradiţie, bucuria de a participa la o ceremonie, fascinaţia pentru necunoscut, dorinţa de a progresa, teama de viitor. Fiecare dintre noi poate avea asemenea sentimente fără să fie adept al unei religii, însă nevoile spirituale sunt de altă natură și nu pot fi reduse la simple fenomene psihologice.

Religiile sunt doar un mijloc prin care ne putem apropia de Dumnezeu. Ele nu au sens fără ajutorul lui. Fiind „administrate” de om, religiile sunt limitate și rolul lor este acela de a ne ajuta să ne împlinim destinul în Dumnezeu. Ele sunt folositoare în măsura în care ne învaţă să devenim responsabili și să căutăm pacea și iubirea, apelând la toate resursele noastre. -- Michel Malherbe

 

Despre Autor


 

Mchel Malherbe este politehnician, inginer general la Ponts et Chaussées și a avut mai multe funcţii, mai ales în cooperarea tehnică franceză, în diverse cabinete ministeriale şi în fruntea mai multor întreprinderi parapublice şi private, ceea ce l-a ajutat să viziteze mai mult de 150 de ţări. Convins de importanţa culturii în dezvoltarea omenirii, a conceput numeroase lucrări despre limbi și religii.

 Dintre lucrările scrise de Michel Malherbe, multe apărute în câteva ediţii şi în traducere în limbi străine, pot fi enumerate următoarele:Les languages de l’humanité (1983, 1885), Les musiques de l’humanité (1995), Les philosophies de l’humanité (1995), Répertoire simplifié des langues africains(2000), Les cultures de l’humanité (2000), Les religions (2001).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Les religions de l’humanité
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 456
Editura: Nemira
Apariția: Februarie 2013
ISBN: 978-606-579-353-8
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.8500

Pareri