Enciclopedia Fotbalului

Enciclopedia Fotbalului
650,00 MDL (130,65 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Era momentul ca o afacere planetara cum e fotbalul sa aiba un instrument de lucru care sa-i acopere toate fatele: origini, dezvoltare, impact, statistici, drame, personalitati, si recorduri. Acesta si nu altul este scopul prezentului Larousse de fotbal: punerea sub lupa a fenomenului ca atare, cu bune si rele, din florenta renanscentista a lui gigolo del calcio pana la finala Cupei mondiale din 2002 de la Yokohama.

Impartit in patru mari sectiuni, volumul incepe cu o istorie universala a fotbalului, dublata de trecerea in revista a tuturor editiilor de Cupa Mondiala si de palmaresul actualizat al competitiilor europene intercluburi. Urmeaza un dictionar de fotbal mondial in care, alaturi de explicarea unor notiuni de baza ala vocabularului fotbalistic, sunt evocate aproximativ doua sute de nume ale gazonului-jucatori, antrenori, echipe.

Sectiunea 3 cuprinde un plonjon in trecut si rememoreaza cele mai frumoase momente din istoria fotbalului de la noi la nivel de cluburi si de echipa nationala. In fine, ultima parte este un dictionar (oricand perfectibil) de fotbal romanesc, unde sunt aduse laolalta o suta de nume ilustre, care au marcat sportul rege in Romania ultimului secol.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 550
Editura: Rao
Apariția: 2003
ISBN: 978-973-817-574-7
Dimensiuni: 20 x 24 cm
Greutatea: 0.6100

Pareri