Eminescu în captivitatea ”nebuniei”

Eminescu în captivitatea ”nebuniei”
68,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Descrierea Cărții

„Neavând nimic de lucru, închis alături c-un alt individ, hrănit rău precum se obicinuieşte în spitale şi lăsat în prada celor mai omorâtoare grije în privirea viitorului, mi-e frică chiar de-a-mi plânge soar tea căci şi aceasta ar fi interpretat ca un semn de nebunie "  Eminescu

Această carte, aflată la a şaptea ediţie, dacă pun la socoteală şi două care au circulat pirateresc, a trebuit să poarte câteva titluri, în conformitate cu ponderea referenţalului abordat: Dubla sacrificare a lui Eminescu, De ce a fost sacrificat Eminescu?, Mitul Eminescu, Eminescu - martor al adevărului, Eminescu şi mistica nebuniei. Prezenta ediţie este o ameliorare a celei ratate de la sfârşitul anului 2010, solicitată de Gabriel Stănescu, dar apărută în doar cincisprezece exemplare din pricina tragicei dispariţii a editorului chiar în ziua când trebuia să aibă loc lansarea la Târgul de Carte ,, Gaudeamus " din Bucureşti.

Acum, îşi face reintrarea în lume, sub acest titlu şi în versiune, sper, definitivă, la Editura Universul din Chişinău. Se vrea, deci, sinteza finală a unei dezbateri publice de peste cincisprezece ani, chiar dacă, în timp, vor mai apărea dovezi noi şi, în consecinţă, alte lucrări. în final, autorul ţine să mulţumească celor care au făcut observaţii şi sugestii în legătură cu problematica abordată, punându-i la dispoziţie şi unele materiale bibliografice. Mă gândesc la profesorul vasluian Gheorghe Capşa, la inginerul Dan Bocancea, un fin observator şi un pasionat de spiritualitatea românească în context universal.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
Editura: Univers
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-47-066-7
Dimensiuni: 14 x 21,8 cm
Greutatea: 0.4100

Pareri