Elementele Chimice în Viaţa Omului

Mai multe poze

Elementele Chimice în Viaţa Omului
63,00 MDL (15,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Volumul este o mică enciclopedie despre rolul elementelor chimice în viaţa omului. Organismul uman este un neobişnuit laborator chimic. Neobişnuit, deoarece e un laborator viu, compus din toate elementele minerale, sub formă organică. Prezenţa în exces a unora dintre aceste elemente sau lipsa altora se reflectă imediat asupra sănătăţii omului. Cartea ne iniţiază în aceste taine ale corpului şi ne propune cele mai eficiente soluţii pentru menţinerea unui echilibru „chimic“ perfect.

Lucrarea este scrisă într-un ritm antrenant, care cucereşte cititorul de la primele pagini. Caracteristicile pur ştiinţifice alternează cu un şir de amănunte curioase legate de proprietăţile şi răspîndirea elementelor chimice. Ştiaţi că organismul feminin conţine de cinci-şase ori mai mult aur decît cel masculin? Că unele plante, cum ar fi porumbul şi coada-calului, sînt „campionii” lumii vegetale, dacă ne raportăm la cantitatea de aur „depozitată“ în ele? Că aurul exercită o acţiune benefică asupra digestiei? Se crede că obiectele de aur, purtate la piept, ajută la tratarea bolilor de inimă, la depăşirea fricii.

Informaţii similare, la fel de atractive, se conţin în toate cele 41 de capitole, fiecare tratînd despre un element aparte.
Cartea conţine şi o serie de sfaturi utile: cum să micşorăm conţinutul de nitraţi la prepararea bucatelor, cum să reglăm cantitatea de nitraţi în plantele cultivate lîngă casă, cum influenţează irigarea asupra prezenţei acestora în fibrele vegetale ş.a.m.d.

Pentru a descrie specificul unui sau altui element, autorii au recurs la un şir de amănunte istorice: spre exemplu, plumbul, folosit pe larg în apeductele din Roma antică, a produs intoxicaţia în masă a orăşenilor, iar mercurul a provocat ciudata „boală a pălăriei nebune“, deoarece meşterii-pălărieri utilizau în procesul de producţie unii compuşi ai acestui element.

Cartea se adresează nu numai specialiştilor în chimie: ea este accesibilă tuturor celor care se îngrijesc de propria sănătate şi sînt dornici să afle cît mai multe lucruri noi.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: Arc
Apariția: 2008
ISBN: 978-9975-61-170-1
Dimensiuni: 19,5 x 24,4 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri