Efectul Lucifer

Efectul Lucifer
313,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cum ajung oamenii buni sa devina faptasi ai raului? Renumitul expert in psihologie sociala Philip Zimbardo arata in Efectul Lucifer cum si de ce suntem cu totii susceptibili de a fi ademeniti inspre „taramul intunecat”.

Plecand de la exemplele oferite de istorie precum si de cercetarea sa inovatoare in domeniu, creatorul experimentului Stanford detaliaza modul in care fortele situationale si dinamica grupurilor pot conspira in transformarea oameni obisnuiti si buni in monstri. Aruncand lumina asupra cauzelor acestei metamorfoze tulburatoare si subliniind modalitatile prin care indivizii pot rezista tentatiei raului, Zimbardo face posibila intelegerea unui larg spectru de fenomene, de la abuzurile si manipularile corporatiste, pana la torturarea prizonierilor de la Abu Ghraib si genocidul organizat.

O carte care obliga la reexaminare, atat individual cat si colectiv. Un studiu socant, dar captivant, o calatorie in inima intunericului care va schimba pentru totdeauna modul in care privim comportamentul uman.

„Zimbardo merita intreaga noastra recunoastere pentru ca a adus la lumina cele mai intunecoase si mai ascunse aspecte ale sufletului uman.” Vaclav Havel

Biografie

Philip Zimbardo este profesor emerit de psihologie la Universitatea Stanford. A predat de asemenea la Yale, New York University si Columbia.

Este co-autor al textelor clasice Psihologie si viata si Timiditatea, care, impreuna, insumeaza mai mult de 2 500 000 exemplare vandute.

Zimbardo a fost presedinte al Asociatiei Psihologilor Americani si in prezent este director al Centrului Stanford pentru Politici Interdisciplinare, Educatie si Cercetare asupra Terorismului. A participat ca narator si realizator in cadrul serialul PBS Discovering Psychology.

In 2004 a depus marturie in calitate de expert la audierile Curtii Martiale in procesul unuia dintre rezervistii din armata americana acuzat de comportament criminal in inchisoarea Abu Ghraib din Irak.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Lucifer Effect
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 816
Editura: Nemira
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-143-278-6
Dimensiuni: 13,0 x 20,0 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri