Edward. Jurnalul Unui Hamster. 1990–1990 [Carte Electronică]

Edward. Jurnalul Unui Hamster. 1990–1990 [Carte Electronică]

Preț de Listă: 62,99 MDL (15,75 RON)

Preț: 31,50 MDL (7,88 RON)

Economisești: 31,49 MDL (7,87 RON) (49%)

Preț de Listă: 62,99 MDL (15,75 RON)

Preț: 31,50 MDL (7,88 RON)

Economisești: 31,49 MDL (7,87 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

„Avem de-a face cu o operă extraordinară: meditaţii pro­funde cu privire la natura captivităţii şi la suflet, împletite cu banalităţi mistuitoare ale vieţii de zi cu zi, iluminează micile pagini ale documentului.

Edward destramă textura blazării şi ne sileşte să discutăm despre imboldul care-l face pe oricare dintre noi să pună tocul pe hârtie. Scurta lui viaţă se înfăţişează pe de-a-ntregul aici, dar cu siguran­ţă că vocea lui va avea ecou şi în secolele care vor urma.“


Recenzii

”Edward este un hamster. Dar nu orice fel de hamster. El este un profund gânditor. Reflecțiile lui cu privire la captivitate transcend cu mult noțiunea de animal în cușcă, fiind, de cele mai multe ori aplicabile și captivității căreia noi, oamenii, ne abandonăm singuri: „Viața e o colivie de cuvinte goale”, meditează el cu privire la scris, iar când i se oferă prima oară șansa să evadeze dar nu o face, gândește: „De ce n-am evadat?! Nu vreau asta? Libertate? Libertatea de a merge pe drumul meu, de a...”. Pierderea unui companion îl face meditativ cu privire la singurătate: „... sunt sortit să trăiesc – și să mor – singur”. Evident, filozoful Edward are ceva de spus și cu privire la moarte: „Moartea e cușca de pe urmă. Nu scapă nimeni”. Succint, dar profund.

Perioadele de tristețe alternează cu cele vesele, în care hamsterul se simte „întregit”. Tragedia îl lovește pe neașteptate, la fel cum o face și fericirea. Meditațiile lui sunt de esență: deși sunt profunde, par oarecum copilărești. Sunt scurte, la obiect și nu sunt justificate prin termeni pompoși filozofici. Și nici nu e nevoie, având în vedere că fiecare dintre noi a trecut, în felul lui, atât prin drame cât și prin evenimente fericite. Asta este noutatea pe care EDWARD - jurnalul unui hamster o aduce: apelul la ființa noastră interioară.”

Plusuri: O carte care prin formă și prin conținut se adresează atât cititorilor maturi, versați, cât și copiilor, pentru care cărțile cu poze sunt universul literar absolut, deși în cazul lor ar trebui să avem în vedere reacțiile pe care le-au avut citind „Micul prinț” sau „Mica sirenă” (varianta originală, nu cea modificată de Disney).

Minusuri: Poate puțin prea scurtă. Realmente o citești în pauza mare.

Recomandari: Tuturor. O recomand absolut tuturor cititorilor, indiferent de stilul preferat sau de numărul de cărți citite până acum.  

-- Ovidiu Leonte, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3737-6
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri