Educația Sentimentală (BPT, Vol. 168)

Mai multe poze

Educația Sentimentală (BPT, Vol. 168)
97,00 MDL (24,37 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

"Educația sentimentală e perversă nu ca educație, ci ca literatură. Toate scenele de amor, destule, sunt mentale, iar efectele trupești țin de stilul în care sunt redate. Un tânăr se îndrăgostește de o femeie măritată, care nu știe de iubirea lui. Soțul nu-l vede niciodată ca pe un rival, și nici nu are de ce. Soția e femeia perfectă, soțul e burghezul adevărat, lipsit de scrupule.

Dar iubirea romantică nu învinge. Învinge impuritatea vieții, în lupta cu o inocență ce se risipește, încet, ca o ceață matinală, fără ca soarele să fie cel care o topește. Un roman despre vise, de o subtilitate care pe alocuri taie până la sânge, fără să poți spune de unde curge..." -- Alexandru Matei

 

Despre Autor


 

Gustave Flaubert (1821-1880) este unul dintre cei mai importanti scriitori francezi din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Contemporan cu Charles Baudelaire si, la fel ca acesta, pivot al innoirilor in literatura, Flaubert este influentat mult de Honore de Balzac, de la care preia unele teme, si este recunoscut ca maestru al unor scriitori precum Emile Zola, Edmond de Goncourt, Guy de Maupassant.

Principalele opere – Doamna Bovary (1857), titlu care a dat termenul „bovarism”, va ramine de referinta; Salammbo (1862), roman inspirat din istoria Cartaginei; Educatia sentimentala (1869), roman al formarii si al destramarii iluziilor; Bouvard si Pecuchet (1881), persiflare a vanitatii contemporanilor – il mentin pe Flaubert ca nume sonor in arta scrierii, dovedindu-i stilul desavirsit, acuitatea analizei psihologice, realismul, luciditatea si ironia in observarea indivizilor si a societatii.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 416
Editura: Litera
Apariția: Iulie 2014
ISBN: 978-606-686-834-1
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri