Economie Socială și Antreprenoriat. O Analiză a Sectorului Nonprofit

Economie Socială și Antreprenoriat. O Analiză a Sectorului Nonprofit
159,00 MDL (39,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In contextul schimbarilor produse in ultimele decenii in modul de organizare a societatii postindustriale, una dintre temele ce au suscitat un interes substantial de cercetare este analiza institutiilor si organizatiilor incluse in sectorul nonprofit sau cel de-al treilea sector, aflat la intersectia dintre sectorul public si cel privat.

Acest sector cunoaste o remarcabila expansiune si are implicatii in domeniul organizarii sociale, economice, politice, precum si in formularea politicilor si strategiilor de guvernare la nivel local, regional, national si chiar international. Volumul aprofundeaza citeva teme centrale privind evolutia, specificul organizarii si functionarii, implicatiile economice si sociale ale organizatiilor celui de-al treilea sector.

Cuprins: Sectorul nonprofit si organizatiile sale reprezentative • Management si marketing in organizatiile nonprofit • Sectorul nonprofit, societatea civila si antreprenoriatul social • Despre antreprenoriat: configurare si expansiune

Despre Autor

Mihaela Vlasceanu (n. 1949) a absolvit sectia de Sociologie a Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti in anul 1971. In 1973 a efectuat un stagiu de documentare in SUA pe probleme de tehnica si metodologie a cercetarii sociale. In 1983 a sustinut teza de doctorat cu tema Analiza empirica a cauzalitatii sociale, devenind doctor in stiinte politice. Si-a inceput activitatea didactica universitara in 1986. Intre anii 1991 si 2001 a fost cadru didactic la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti.

Din anul 2001 este profesor conducator de doctorat in cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Scolii Nationale de Stiinte Politice si Administrative, iar in perioada 2005-2008 a fost rector al SNSPA. Domeniile de cercetare in care activeaza sint: metodologia analizei cauzale, sociologia organizatiilor si conducerii si studiul organizatiilor nonprofit. A publicat numeroase studii si articole in reviste de specialitate.

Dintre volumele publicate, mentionam: Constiinta si cauzalitate, Editura Stiintifica si Enciclopedica, 1985; Psihosociologia organizatiilor si conducerii, Editura Paideia, 1993 (Premiul Academiei Romane pentru anul 1993); Sectorul nonprofit. Contexte, organizare, conducere, Editura Paideia, 1996 (prima lucrare in acest domeniu din Romania); Organizatiile si cultura organizarii, Editura Trei, 1999 (ed. I), 2002 (ed.   a II-a); Managementul carierei. Sa invatam sa ne construim o cariera,Editura Comunicare.ro, 2002; Organizatii si comportament organizational, Editura Polirom, 2003; Organizatia: proiectare si schimbare, Editura Comunicare.ro, 2005.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 216
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1769-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri