Economia Uniunii Monetare

Economia Uniunii Monetare
82,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Traducere din limba engleza Catalina Gazi.

Lansarea UME la data de 1 ianuarie 1999 a reprezentat un eveniment istoric. Putine au fost incercarile de a introduce o uniune monetara fara forta armelor. Noul regim al uniunii monetare din Europa creeaza probleme noi care sunt foarte incitant de analizat.

Multe dintre problemele cu care se confrunta astazi Banca Centrala Europeana sunt de natura practica. In ce mod alege BCE dintre diferitele obiective pe care trebuie sa le urmareasca o banca centrala? Care sunt cele mai adecvate instrumente in atingerea obiectivelor respective? Poate BCE  sa faca fata crizelor financiare si cum anume poate face acest lucru?

Cum ar trebui sa raspunda la evolutiile diferite ale ciclului economic in Euroland? Care sunt relatiile dintre politicile monetare si cele bugetare? Este necesara reforma in cazul Pactului de stabilitate si crestere?

Despre Autor

Paul De Grauwe este profesor de economie internationala la Universitatea din Leuven, Belgia, a fost, de asemenea, un savant la FMI, Consiliul de administraţie al Rezervei Federale, şi Banca Japoniei. El este un membru al Grupului de Analiză Politică Economică, consilierea UE Preşedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, şi a fost membru al parlamentului belgian 1991-2003.

Interesele sale de cercetare sunt relaţiile monetare internaţionale, integrare monetară, pieţele valutare, şi macroeconomie deschis-economie. cărţile sale se numără "Economia Uniunii Monetare", Oxford, International bani. Tendinţe post-război şi teorii ", Oxford, şi" Cursul de schimb într-un cadru finantele comportamentale ", Princeton.

El a obţinut doctorat său din Universitatea Johns Hopkins în 1974 şi causae honoris al Universităţii din Sankt Gallen (Elveţia), de la Universitatea din Turku (Finlanda) şi la Universitatea din Genova. El este un Research Fellow CEPR.
 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Livrare Gratis N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 312
Editura: Cartier
Apariția: 2009
ISBN: 978-9975-79-554-8
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri