Economia Socială a Grupurilor Vulnerabile

Mai multe poze

Economia Socială a Grupurilor Vulnerabile
235,00 MDL (58,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Criza actuala impune reanalizarea teoriilor economice care guverneaza politica, dar si planificarea unor actiuni colective in vederea obtinerii bunastarii sociale. Afacerile sociale si antreprenoriatul social ar putea reprezenta economia viitorului, alaturi de clasicele afaceri centrate pe profit.
 
Volumul prezinta aceste alternative de dezvoltare economica in paralel cu perspectivele grupurilor vulnerabile, confruntate cu lipsuri cronice, deficit de resurse si posibilitati limitate de depasire a situatiilor dificile de viata. Pe linga tendintele globale, sint trecute in revista si cele mai noi practici locale privind interventiile si programele de protectie sociala a grupurilor vulnerabile.

Elaborat de o echipa de cercetatori si cadre didactice cu preocupari in domeniu, manualul se adreseaza studentilor de la facultatile de profil, decidentilor din administratia publica centrala si locala, precum si practicienilor din sfera asistentei sociale.
 
Din cuprins:

Economie sociala si antreprenoriat • Economia sociala din perspectiva politicilor sociale antisomaj • Integrarea persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii prin forme ale economiei sociale • Situatia rromilor • Integrarea fostilor detinuti • Integrarea in munca a consumatorilor de droguri • Familii monoparentale • Tinerii care provin din centrele de plasament • Copii si tineri in alte situatii de vulnerabilitate • Situatia persoanelor cu o forma de protectie in Romania: refugiati, persoane cu protectie subsidiara

Despre Autor 

Doru Buzducea (coordonator)este conferentiar doctor si prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti.

A publicat in calitate de autor si coautor carti, studii si articole pe teme legate de asistenta sociala, grupuri de risc, probleme sociale, globalizare, psihologia pierderii si terapia durerii. Director al Centrului de Cercetare si Inovatie in Servicii Sociale. Experienta de cercetare pe baza de granturi la nivel national si international in domeniul grupurilor de risc. Membru al mai multor structuri profesionale si consultant pentru diverse institutii internationale (DHHS, UNICEF, PHARE, UNAIDS).

Dintre cartile publicate, amintim: SIDA – confluente psihosociale (1997), Geopolitica saraciei – politici sociale in sfera grupurilor umane aflate in risc de excludere sociala (1999), Psihologia pierderii si terapia durerii (impreuna cu Iolanda Mitrofan, 1999, 2002), Cetati si Ruine – introducere in studiul problemelor sociale (1999), Globalizarea – structuri paradigmatice moderne (2001, 2005), Aspecte contemporane in asistenta sociala (Polirom, 2005), Riscuri la tineri. Studiu de caz: adolescentii cu HIV/SIDA din România (coordonator, 2007), O monografie a fenomenului HIV/SIDA in România (impreuna cu Florin Lazar, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2013
ISBN: 978-973-46-3384-5
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri