Economia Crizelor. Curs-Fulger despre Viitorul Finanţelor

Mai multe poze

Economia Crizelor. Curs-Fulger despre Viitorul Finanţelor
367,00 MDL (82,28 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pana nu demult, economia, cu toate ramurile ei, era doar o preocupare a specialistilor. Dar, de cativa ani incoace, lucrurile s-au schimbat si toata lumea a realizat ca economia ne priveste pe toti, politicile economice fiind in fond cele care ne asigura – sau ne pun in pericol – confortul si bunastarea.

Economia crizelor este o carte care li se adreseaza in egala masura profesionistilor si amatorilor in ale economiei, celor care fac regulile si celor care le suporta consecintele. Cartea aceasta este un manual, avand ca obiect de studiu modurile si motivele pentru care pietele capoteaza. Dar este si un ghid de instructiuni, venind cu propuneri pentru reechilibrarea economiei si pentru evitarea unor greseli precum cele care au dus la criza din 2008.

Economia crizelor, ne spun cei doi autori, este un nou tip de economie, in care succesiunea balon speculativ–criza–recesiune trebuie inteleasa ca o faza normala a ciclului economic. Introducerea unui nou regim al falimentului, divizarea bancilor mari si adoptarea unei politici monetare care sa descurajeze baloanele speculative sunt doar cateva dintre masurile de redresare propuse.

Publicata in mai 2010 in Statele Unite, Economia crizelor este o carte mult asteptata, mai ales pentru ca unul dintre autorii ei, Nouriel Roubini, se numara printre foarte putinii economisti care au reusit sa identifice hibele din sistemul financiar, avertizand ca se va ajunge la recesiune. Iar experienta si luciditatea celor doi autori fac ca Economia crizelor sa fie oglinda perfecta a lumii noastre, cu trecutul, prezentul si, mai ales, viitorul ei.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 528
Editura: Publica
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-1931-43-2
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri