Soţia din Paris [Carte Electronică]

Soţia din Paris [Carte Electronică]

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 68,30 MDL (17,08 RON)

Economisești: 30,69 MDL (7,67 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)
  • 13 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 98,99 MDL (24,75 RON)

Preț: 68,30 MDL (17,08 RON)

Economisești: 30,69 MDL (7,67 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway şi Hadley Richardson, cuplu teribil al Parisului anilor '20, e una dintre cele mai cunoscute în istoria literaturii americane, iar în memoriile sale scriitorul mărturiseşte că ar fi trebuit să moară înainte de a mai iubi pe altcineva în afară de ea. Romanul, care poate fi considerat o replică la Sărbătoarea continuă a lui Hemingway, urmăreşte evoluţia relaţiei celor doi, dar şi a prieteniei lor cu membrii grupului de intelectuali expaţi de la Paris: Gertrude Stein, James Joyce, Ezra Pound, F. Scott şi Zelda Fitzgerald.

Hadley Richardson soseşte, alături de proaspătul său soţ, scriitorul Ernest Hemingway, în spectaculosul Paris al aşa-numitei Generaţii pierdute, aflat în plină epocă a jazz-ului, populat de scriitori, artişti şi filozofi care împânzesc cafenelele de pe ambele maluri ale Senei. Dar promisiunea ei iniţială, de a-şi sprijini soţul pe calea afirmării literare şi a-şi dedica viaţa ascensiunii acestuia, se dovedeşte o încercare mai grea decât estimase.

În lumea plină de tentaţii, a cafenelelor unde se petrece cu absint şi jazz până în zori, a dezinhibatelor şi mereu elegantelor flapper girls, pentru cei doi e tot mai greu să păstreze armonia conjugală de care s-au bucurat în prima perioadă a căsniciei. Odată cu publicarea primului volum de povestiri al lui Hemingway şi cu succesul de care acesta se bucură, începe şi disoluţia cuplului, iar Hadley descoperă că probabil preţul plătit pentru reuşita literară a soţului ei a fost chiar căsnicia lor.

Video despre Carte


Recenzii

„Dacă vă doriţi să citiţi un roman de dragoste acut, care are în acelaşi timp şi substanţă, şi suspans, Soţia din Paris e soluţia. Reconstituind minuţios o poveste, pe urmele diferitelor biografii, scrisori de dragoste şi romane ale lui Hemingway, McLain amestecă documentele şi ficţiunea într-un roman care oferă cititorului şansa de a afla surprinzătoare adevăruri despre cel care a fost Ernest Hemingway.“ (Boston Globe)

”Acest roman nu impresionează doar prin evenimentele relatate, ci şi prin maniera in care a fost construit. Faptul că este povestit la persoana întâi,  ca și cum Hadley își povestește dragostea și decăderea iubirii dintre ea și Hemingway, îl determină pe cititor să uite cu desăvârşire faptul că vocea care relatează întâmplările este a Paulei McLain şi nu a lui Hadley… De asemenea, prezenţa celei de-a doua voci narative, care, spre deosebire de vocea lui Hadley, este una obiectivă, conferă romanului un grad şi mai ridicat de veridicitate şi îi determină pe cititori să fie transformaţi în atmosfera fictivă a romanului.” -- www.cultura.sticul.ro

”Romanul este reusit pentru ca surprinde numeroase perspective si poate ridica multe semne de intrebare asupra normelor de viata uzuale. Prezinta teme de interes la ora actuala, spre exemplu, libertatea si egalitatea femeilor, caracterul efemer al modei; ne vorbeste despre simplitate si exces, despre nonconformism, extravaganta, eleganta, dar si despre destinul omului, despre erorile trecutului care se rasfrang asupra omului si pot fi repetate ca un blestem in viitor. Nu e un portret al artistului in plina tinerete, ci mai degraba parca e filmat un artist insurat si emigrat in Paris, in cautare de experienta.” -- http://www.altiasi.ro

Despre Autor

http://www.humanitas.ro/files/author/photo/mclain-paula.jpgPaula Mclain s-a născut în Fresno, California, în 1965. Abandonată de ambii părinţi, aceasta este luată în grijă, alături de cele două surori ale sale, de instituţiile judiciare abilitate. Ulterior şi-a descoperit pasiunea pentru scris şi a absolvit un masterat în poezie, la Universitatea din Michigan, în 1996. De atunci este rezident al comunităţii de artişti Yaddo şi MacDowell Colony, precum şi beneficiara unor burse din partea National Endowment for the Arts.

Paula McLain a publicat două volume de poezie, Less of Her (1999) şi Stumble, Gorgeous (2005), şi o carte de memorii intitulată Like Family: Growing Up in Other People's Houses (2003). A Ticket to Ride (2009) este romanul ei de debut. Soţia din Paris (2011) a fost tradus în peste treizeci de ţări, desemnat bestseller de către New York Times, şi urmează să fie ecranizat. Acum trăieşte în Cleveland, Ohio, împreună cu familia.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Paris Wife: A Novel
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-689-570-8
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 344

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 •   Tunelul [eBook]
  -31%

  Tunelul [eBook]

  Preț de Listă: 63,99 MDL (16,00 RON)

  Preț: 44,15 MDL (11,04 RON)

  Economisești: 19,84 MDL (4,96 RON) (31%)