Scrisori catre Fiul Meu [Carte Electronică]

Scrisori catre Fiul Meu [Carte Electronică]

Preț de Listă: 67,99 MDL (17,00 RON)

Preț: 46,91 MDL (11,73 RON)

Economisești: 21,08 MDL (5,27 RON) (31%)

    • 3 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 67,99 MDL (17,00 RON)

Preț: 46,91 MDL (11,73 RON)

Economisești: 21,08 MDL (5,27 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

„Paginile acestei cărţi s-au născut dintr-o idee simplă: fiecare om îşi alcătuieşte de-a lungul vieţii un edificiu afectiv. Măsura în care el este e dată de consistenţa acestui edificiu, de mâna aceea de oameni - ei nu pot fi mulţi - pe care i-a preluat în el şi pe care i-a iubit fără rest, fără umbră, şi împotriva cărora spiritul critic, chiar dacă a fost prezent, a rămas neputincios.

Aceşti oameni puţini care ne fac pe fiecare în parte să nu regretăm că suntem reprezintă, chit că o ştim sau nu, stratul de protecţie care ne ajută să trecem prin viaţă. Fiecare om face faţă la ce i se întâmplă pentru că este protejat în felul acesta. Fără acest zid de fiinţe iubite care ne înconjoară (indiferent că ele sunt sau nu sunt în viaţă), noi nu am fi buni de nimic.

Ne-am destrăma precum într-o atmosferă în care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rătăci pur şi simplu în viaţă. Dacă ura celorlalţi - covârşitoare uneori -, invidia lor, mârşăvia lor sunt neputincioase este pentru că există câţiva oameni pe care îi iubim până la capăt. Despre aceşti oameni este vorba în această carte.

Recenzii

,,Gabriel Liiceanu, în stilul său inconfundabil, alege să vorbească despre iubire altfel… declaraţia sa fiind un exerciţiu de admiraţie faţă de mentorii săi, de prietenii săi, faţă de cei care au contribuit cumva la alcătuirea edificiului său afectiv… Aceşti oameni, stratul de protecţie care ne ajută să trecem prin viaţă, reprezintă chiar liantul cu existenţa… fără ei… fără oamenii care merită atenţia şi stima noastră, ne-am pierde, ne-am rătăci pur şi simplu în viaţă… Aşa cum afirmă şi autorul, despre aceşti oameni este vorba în carte, respectiv despre Sebastian (mon frère) sau Cioran (pe care Liiceanu l-a păstrat în memorie cu un râs care îi lumina faţa, un râs care dădea tonul şi care te îndemna să te contaminezi de bucuria lui), despre Noica (sauposibilul început al istoriei filozofiei româneşti), despre profesorul de neuitat Henry Wald sau despre Monica şi Virgil Ierunca (care au pătruns în constelaţia sa umană mai întâi ca o voce), despre Andrei Pleşu (caracterizat ca un seducător de profesie) sau despre Horia Bernea (care le reproşa lui Liiceanu şi lui Pleşu absenţa comunicării dintre ei). De asemenea apar în carte şi anonimi (ceea ce conotează şi gradul de generalitate al confesiunilor), oameni îngropaţi în gropile comune ale istoriei şi pe care numai iubirea, ca revers al urii care i-a împins acolo, îi readuce în amintirea noastră…” -- http://faptesicredinta.blogspot.com/2011/08/declaratie-de-iubire-de-gabriel.html


Ei poartă numele de Monica şi Virgil lerunca, Noica, Sebastian sau Cioran, Henri Wald, Andrei Pleşu sau Horia Bernea. Alteori sunt anonimi, sunt oameni aruncaţi în gropile comune ale istoriei şi pe care numai iubirea, ca revers al urii care i-a împins acolo, îi poate readuce în amintirea noastră.“ -- Gabriel Liiceanu

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-50-3180-0
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android

Pareri