Despre Ierarhiile Divine. Fascinaţia Unului şi Lumile din Noi [eBook]

Despre Ierarhiile Divine. Fascinaţia Unului şi Lumile din Noi [eBook]

Preț de Listă: 108,99 MDL (27,25 RON)

Preț: 75,20 MDL (18,80 RON)

Economisești: 33,79 MDL (8,45 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Prin (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 108,99 MDL (27,25 RON)

Preț: 75,20 MDL (18,80 RON)

Economisești: 33,79 MDL (8,45 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Tema în jurul căreia se configurează demersul acestei cărţi este, într-o primă formulare, necritică, cea a ierarhiilor divine. Cadrul metodologic şi de cercetare se înfiripă la confluenţa dintre filosofia religiei şi religie comparată, cu trimiteri înspre domenii de interfaţă precum studiile contemplative, studiile cognitive, filosofia ştiinţei, hermeneutică.

Miza este aceea de a înţelege care este sensul şi dinamica ierarhiilor divine, aşa cum sunt ele înfăţişate în diferite tradiţii religioase şi de gândire, pentru a scoate la lumină, în oglindă, diferitele moduri de percepţie şi întruchipare a structurii şi dinamicii lumii/lumilor, printr-un demers care se doreşte relevant pentru înţelegerea omului.

 

Despre Autor

MADEEA AXINCIUC, în prezent conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea din Bucureşti, coordonează programul interdisciplinar de Studii Religioase – Texte şi Tradiţii al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine şi este directorul Centrului pentru Cercetare Transdisciplinară în Religie şi Ştiinţă al Universităţii din Bucureşti.

Ultima carte publicată: Profetul şi oglinda fermecată. Despre imaginaţie şi profeţie în Călăuza rătăciţilor de Moise Maimonide, Humanitas, 2008.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-973-50-4681-1
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 340

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: