Voi fi acolo [Carte Electronică]

Voi fi acolo [Carte Electronică]

Preț de Listă: 97,99 MDL (24,50 RON)

Preț: 67,61 MDL (16,90 RON)

Economisești: 30,38 MDL (7,60 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediție Print (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 97,99 MDL (24,50 RON)

Preț: 67,61 MDL (16,90 RON)

Economisești: 30,38 MDL (7,60 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Kyung-sook Shin este una dintre cele mai apreciate scriitoare contemporane și autoarea coreeană cu cel mai mare succes în afara granițelor țării sale. Rapiditatea cu care s-au impus în Coreea romanele și volumele de povestiri publicate de ea i-au făcut pe criticii literari să vorbească despre „sindromul Kyung-sook Shin“.

După opt ani de tăcere, un telefon primit de Yun de la fostul ei prieten, Myeong-seo, reînvie amintiri din timpul studenției și redeschide răni vechi. Cu pătrundere intelectuală și un lirism bine dozat, ea revizitează momentele determinante ale anilor săi de formare: moartea mamei, relația profundă cu profesorul de literatură acum grav bolnav, exaltările primei iubiri, protestele studențești, prietenia ca remediu pentru singurătate și disperare.

O parabolă care prin repetiție devine simbolică este cea a Sfântului Cristofor, văzută aici prin prisma literaturii și a artei ca mod de salvare și supraviețuire. Printre autorii ale căror scrieri sunt citate se numără Emily Dickinson, Rainer Maria Rilke, Francis Jammes și Paul Valéry.

„Romanul se citește pe nerăsuflate, într-atât de captivante sunt talentul scriitoarei de a povesti dimpreună cu știința ei de a dezvolta temele și de a construi personajele.“ -- New York Times Book Review
 
„Voi fi acolo este o poveste obsesivă a complicațiilor tinereții, care va captiva cititorii de pretutindeni.“ -- The Independent
 
„Shin scrie minunat despre intimitate și năzuințele celor însingurați... Voi fi acolo este o operă literară strălucită despre puterea artei, despre prietenia și empatia care dau sens vieții oamenilor.“-- Los Angeles Times

 

Despre Autor


 

Cea mai cunoscută scriitoare coreeană, autoarea romanului Ai grijă de mama (2008), tradus în peste treizeci de limbi și multipremiat, Kyung-sook Shin, s-a născut în 1963 la Jeong-eup, în provincia Jeolla. A absolvit cursurile Institutului de Arte din Seul. Face parte din „generația 368“ (sampallyuk sedae), a celor care, născuți în anii ’60, au urmat studiile universitate în anii ’80, perioadă tulbure în istoria Coreei, dominată de proteste sociale în care tinerii studenți de atunci s-au implicat activ, având un rol decisiv în tranziția de la dictatura militară la o guvernare democratică.

Fiind martora evenimentelor din anii ’80, Kyung-sook Shin se folosește adesea în romanele sale de acest context istoric pentru a investiga traumele și conflictele interioare ale personajelor. A debutat în 1985 cu volumul de proză scurtă Povești de iarnă, pentru care a primit Premiul Munye Joongang, impunându-se definitiv pe scena literară prin lirismul elegiac și adâncimea psihologică a povestirilor dintr-al doilea volum, Aici era cândva o orgă (1992), recompensat cu Premiul Hankuk Ilbo.

Shin a publicat șapte romane, printre care Tristețe profundă (1994; Premiul Hyundae), Camera singurătății (1995; Premiul Manhae, 1996; Prix de l’Inaperçu, Franța, 2009), Violet (2001), Yi Jin (2007), Voi fi acolo (2010; tradus în 2014 în engleză și bucurându-se de critici excelente în Marea Britanie și peste Ocean), precum și șase volume de povestiri: Mâncătorii de cartofi (1997), Câmpurile de căpșune (2000), Dangătul clopotelor (2003) etc. I-au apărut, de asemenea, mai multe volume de nonficțiune.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Eodiseonga nareul chatneun jeonhwabelli uligo (I'll be right there)
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Februarie 2016
ISBN: 978-606-779-031-3
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 312

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: