Emaus [Carte Electronică]

Emaus [Carte Electronică]

Preț de Listă: 62,99 MDL (15,75 RON)

Preț: 43,47 MDL (10,87 RON)

Economisești: 19,52 MDL (4,88 RON) (30%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)

Preț de Listă: 62,99 MDL (15,75 RON)

Preț: 43,47 MDL (10,87 RON)

Economisești: 19,52 MDL (4,88 RON) (30%)

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 3 rate cu 0% dobândă!

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Într-o localitate italiană, cei patru prieteni adolescenți trăiesc o viață împărțită între școală, biserică (unde formează o trupă care cântă muzică religioasă și au speranțe deșarte că vor reuși cândva să facă o trupă adevărată), un spital unde golesc ploștile bătrânilor dintr-un spirit caritabil autoimpus și joaca primelor iubiri pentru fetele de vârsta lor.

Cei patru prieteni sunt uniți nu numai conceptual, dar și la nivel individual, prin atribute specifice spiritului uman de la acea vârstă: încredere reciprocă aproape oarbă, unitate fără complicații, cu rare răbufniri ale propiilor frustrări personale și o credință nestrămutată în Dumnezeu, tradițională și principială. Este drept că adolescentul-povestitor este mai atras de Luca, cel mai bun prieten al său, dar acțiunile și evenimentele importante se petrec pe când sunt în preajmă și cel supranumit Sfântul, dar și Bobby, un cvartet care pare că nu se va sparge niciodată (dar de câte ori nu am crezut aceleași lucruri și despre prietenii noștri din perioada adolescentină!).

După Castele de furie, în „Raftul Denisei“, un nou roman al lui Alessandro Baricco, un roman al adolescenţei frământate de întrebările esenţiale ale existenţei, al intrării dureroase în lumea adulţilor. Foarte apreciat şi de publicul tânăr, Emaus a apărut în Italia în noiembrie 2009, în 250 000 de exemplare, un prim tiraj epuizat în zece zile de la publicare. Romanele lui Alessandro Baricco sunt traduse în peste douăzeci de limbi.

Episodul din Evanghelia după Luca al celor doi ucenici care-l întâlnesc în drumul lor spre Emaus pe Isus înviat, dar nu-l recunosc, este emblematic pentru perplexitatea eroilor adolescenţi ai romanului lui Baricco: „Ne place cât de simplă şi de liniară este povestea. Şi cât de real e totul, fără înflorituri. Cunoaştem începutul lucrurilor şi apoi primim sfârşitul, dar ne lipseşte mereu sufletul lor. Suntem nu auroră, ci epilog, o perenă descoperire tardivă“.

Recenzii

"Un roman ușor de citit, interesant din punct de vedere al poveștii create, însă nu remarcabil, de recitit. O lectură ușoară, fără mari semne interioare lăsate." - http://www.revistadepovestiri.ro

"Pornind de la povestirea biblică a tinerilor care se îndreptau spre Emaus şi în drumul lor, au eşuat în a-l recunoaşte pe Iisus, despre care de altfel vorbeau de zor, romanul lui Baricco este un continuu exerciţiu de curaj, naratorul îşi ascunde privirea în palme, trăgând cu ochiul în marea lume de dincolo de educaţia sa dogmatică, naratorul se luptă cu lanţuri inventate de părinţii lui, cu vieţi stereotipe şi mici, dizolvate în faţa strigătului revendicator al libertăţii de a fi." -- Cristina Stancu, http://www.bookblog.ro

"Am citit atât de multe despre ”Emaus” încât l-am căutat câteva luni până să ajung în sfârșit în posesia lui. Romanul lui Alessandro Baricco este altceva: te aștepți la un roman erotic dacă privești imaginea de pe copertă, dar erotismul este atins doar tangențial și deseori cu inocență; te aștepți la un roman adolescentin, dacă suntem atenți la vârsta protagoniștilor (”Avem cu toţii şaişpe, şapteşpe ani – dar fără s-o ştim cu adevărat, e singura vârstă pe care ne-o putem imagina.”), dar ei sunt neașteptați de evoluați în gândire (și totuși atât de copilăroși în privința experiențelor personale) și închistați în cutume religioase; este toate dintre acestea, dar și ceva mai mult: o poveste despre prietenia câștigată și pierdută, povestea primei iubiri adevărate și a descoperirii sentimentelor, povestea unei comunități mici, în care nimic nu se poate întâmpla fără ca cei din jur să nu cunoască și, mai ales, să înflorească." -- http://filme-carti.ro

"Este fascinant jocul din tonul naratorului, unul dintre cei patru adolescenţi care se chinuie, cot la cot, să crească. Uneori vocea este a puştiului catolic, provenit din mijlocul cenuşiu al clasei muncitoare, este naivă, hazoasă, faţă de care ne trebuie multă îngăduinţă. Alteori este un glas mai gros, al adultului în care s-a transformat, probabil, copilul fascinat de Andre cea păcătoasă şi morbidă. Căci aşa e procesul ăsta de creştere, pe mii de voci, pe mii de creieri, încâlcit şi parfumat, debusolant în multe puncte. Viaţa e greu de recunoscut, nu doar adolescenţii suferă de orbirea aceasta, ci chiar oamenii în toată firea." -- Oana Dusmanescu, http://bookmag.eu

Despre Autor

Alessandro Baricco (născut în 1958 la Torino) este unul dintre cei mai importanţi scriitori italieni de azi. A obţinut licenţa în filozofie cu o lucrare condusă de Gianni Vatimo. Îndrăgostit de muzică, a început prin a scrie cronici muzicale, dar notorietatea i-au adus-o scrierile literare, şi în primul rând monologul Novecento (1994, trad. rom. Humanitas, 2003) şi romanele publicate începând cu anii 1990.

În 1993 a iniţiat o serie de emisiuni TV dedicate liricii, cu titlul Dragostea e un pumnal, prin care încearcă să arunce o punte între lumea poeziei şi publicul larg. După experienţele din radio şi televiziune, a înfiinţat la Torino o şcoală dedicată tehnicilor narative, în care a abordat problemele prozei în epoca computerului. În ciuda tuturor acestor preocupări, Baricco crede că „a scrie este un gest vechi, artizanal şi individual“.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Editura: Humanitas
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-689-596-8
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 176

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: