Visătoarea din Ostende [eBook]

Visătoarea din Ostende [eBook]

Preț de Listă: 80,99 MDL (20,25 RON)

Preț: 55,88 MDL (13,97 RON)

Economisești: 25,11 MDL (6,28 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print (PDF)

* cîmpuri obligatorii

Preț de Listă: 80,99 MDL (20,25 RON)

Preț: 55,88 MDL (13,97 RON)

Economisești: 25,11 MDL (6,28 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

În fiecare dintre povestirile acestui volum, Eric-Emmanuel Schmitt dezvăluie cât de puternic este impactul imaginaţiei asupra existenţelor noastre. Cinci istorii emoţionante conduse magistral de un Prospero modern, care ne conving că visul este adevărata ţesătură din care sunt plăsmuite întâmplările de zi cu zi.

Pentru a-şi vindeca inima rănită, un scriitor se refugiază la Ostende, pe ţărmul anodin şi rece al Mării Nordului. Va sta în vila cochetă a Emmei Van A., o fostă frumuseţe ţintuită într-un scaun cu rotile. Mereu aşezată în dreptul ferestrei din salon, Emma pare să privească spre marea schimbătoare, dar ochii ei nu văd decât imagini din trecut. Un trecut în care, mărturiseşte ea, a trăit o iubire aproape imposibilă, alături de un bărbat cu sânge princiar. Să fi fost această femeie fragilă capabilă de gesturile îndrăzneţe, de îmbrăţişările senzuale pe care le evocă, sau imaginaţia ei se hrăneşte din miile de volume ale bibliotecii din Vila Circe.

Alături de personajele acestui volum, cititorul va încerca să distingă evanescentul adevăr al unei vieţi. Admiraţia unui orb care îi este pacient o face pe timida şi complexata Stéphanie să se vadă cu alţi ochi. Pedantul Maurice Plisson nu mai deosebeşte căsuţa idilică unde-şi petrece vacanţa de teatrul unor misterioase comploturi oculte. Gabrielle de Sarlat descoperă după 30 de ani de căsnicie adevăratul chip al soţului ei, iar femeia cu buchetul aşteaptă zi de zi un necunoscut, sau poate necunoscutul. Cu mână sigură, autorul schiţează destinul fiecăruia la hotarul dintre aparenţă şi esenţă, dintre realitate şi vis.

„Cinci povestiri superbe, care rivalizează cu cele mai bune lucrări de gen din tradiţia anglo-saxonă. Pagină după pagină, Eric-Emmanuel Schmitt îşi ţine cititorul în mrejele artei sale.“ --L'Express


Recenzii

Prima povestire e și cea care dă titlul cărții și este subordonată iubirii interzise, efemere, care subjugă sufletul la tiraniile amintirilor până în ultima clipă a vieții. Emma von A. îl va folosi pe scriitorul care s-a refugiat în Ostende pentru a-și obloji inima rănită pe post de confesor. În fața lui, trecutul ei se va preschimba în ceva ce niciunul dintre membrii familiei n-ar bănui într-o mie de ani. O poveste de dragoste scurtă, dar de o intensitate care aruncă o umbră lungă asupra prezentului și viitorului eroinei.

Recomand Visătoarea din Ostende pentru că nu sunt multe lecturile care ajung să te ungă pe suflet și să îți servească lucrul după care tânjeai fără să știi. Așa cum sunt și mai puține cărțile pe care ai vrea să le lungești ca pe un elastic infinit și care să-ți dea câte o povestire în fiecare seară ca o Șeherezadă modernă, compusă din rânduri.

Plusuri: Talentul și ușurința cu care Eric – Emmanuel Schmitt te poartă prin viețile altora, fără a fi obositor, excesiv de băgăcios sau mult prea indulgent cu păcatele personajelor sale.

Recomandari: Iubitorilor de lecturi scurte și sățioase.

--  Calina Matei, Bookblog.ro

Despre Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei Ecole Normale Superieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obţine titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea la Valognes. îi urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea şi pentru care este distins cu trei premii Moliere.

În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiştilor, dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franţa şi în străinătate. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii şi distincţii literare, iar în 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-689-715-3
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 268

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: