Potenţialul Erotic al Soţiei Mele [Carte Electronică]

Potenţialul Erotic al Soţiei Mele [Carte Electronică]

Preț de Listă: 63,99 MDL (16,00 RON)

Preț: 44,15 MDL (11,04 RON)

Economisești: 19,84 MDL (4,96 RON) (31%)

    • 7 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 63,99 MDL (16,00 RON)

Preț: 44,15 MDL (11,04 RON)

Economisești: 19,84 MDL (4,96 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

În Parisul zilelor noastre, un colecţionar cu nume de erou grec, Hector, are, ca toţi colecţionarii, mari probleme cu ideea de unic. Confruntarea cea mare – în care eroul nostru va trebui să-şi arate toate calităţile de luptător – este cu ea, femeia unică a vieţii lui, întâlnită, cum se întâmplă adesea, în faţa unei cărţi.

Dacă viaţa de colecţionar are drame, umilinţe şi triumfuri demne de marile istorii ale Antichităţii, viaţa de soţ cere un eroism pe care numai eroismul soţiei l-ar putea întrece. Care sunt încercările prin care trec cei doi veţi afla din această epopee eroti-comico-satirică, scrisă cu savori de şampanie franţuzească.

Pariul criticului: Oricât de sobri aţi fi din fire şi oricât de rea ar fi perioada prin care treceţi, citind cartea vă va apuca râsul. Şi dacă soţia/soţul dvs. vă întreabă „De ce râzi?" nu-i răspundeţi, daţi-i cartea. Încă o precizare: povestea îi va amuza şi pe cititorii necăsătoriţi.

Recenzii

”Există titluri-gulere albe, titluri-cravate cu picăţele, titluri încheiate la toţi nasturii etc., etc.; atunci când David Foenkinos îşi intitulează cel de-al doilea roman Potenţialul erotic al soţiei mele, Humanitas, 2009, el nu doar că-şi „decoltează” generos cartea, ci şi o îmbracă în mini. Astfel echipată, e de înţeles nerăbdarea cetitorului – acel hypocrite lecteur dintotdeauna – de a o dezbrăca din priviri, mai cu seamă că însăşi colecţia o recomandă: Cartea de pe noptieră.” -- Emilian Galaicu-Păun, www.europalibera.org

”Azi am avut chef de ceva uşor, aşa că m-am apucat de o altă carte a lui David Foenkinos. Prima mea întâlnire cu Foenkinos: În caz de fericire. Titlul se anunţa serios. Imediat eu m-am gândit la dintr-astea: în caz de fericire, spargeţi paharul. În caz de fericire, rămâneţi chiar acolo unde vi se pare că sunteţi.
Nu mai ţin minte mare lucru din cartea respectivă decât că am râs mult pe alocuri.

Uneori ai nevoie şi de un râs straşnic. Foenkinos are ceva din Martin Page – O perfectă zi perfectă şi Alain de Botton – Sex, shopping şi un roman. Dar are şi altceva numai al lui: o ironie drăgălaşă, un umor deşteptuţ şi o candoare a naivităţii aproape omenească sau câteva felii întregi de lămâie, îndulcite cu miere de mai vreau şi câteva cuburi de gheaţă întâlnindu-se într-o carafă încăpătoare, în apă de izvor, după propriul gust.” -- www.zvarluga.blogspot.com

Despre Autor

„Sunt incapabil să mă inspir din realitatea propriei vieţi, nu fac defel autoficţiune", mărturiseşte David Foenikinos într-un interviu. Născut în 1974, la Paris, a urmat Literele la Sorbona şi a făcut parte dintr-o formaţie de jazz. Cum a început să scrie? Adolescent timid şi romantic, şi-a conturat stilul în scrisorile de dragoste. Apoi, pe măsură ce învăţa să cânte la chitară, exersa şi arpegiile literare. N-a dorit să debuteze decât la Gallimard, unde şi-a trimis în plic manuscrisul primului roman, Inversion de l'idiotie. De l'influence de deux Polonais. După o aşteptare destul de lungă, romanul a fost acceptat şi astfel, în 2002, a început cariera de succes a scriitorului.

A publicat la Gallimard, Flammarion şi Grasset, a obţinut mai multe premii literare şi este tradus în numeroase ţări. A scris, de asemenea, scenarii de film şi adaptări pentru teatru. Şi, pentru că-i plac benzile desenate, a compus şi un text de gen, prima parte dintr-o trilogie intitulată Pourquoi tant d'amour? David Foenkinos a fost la Bucureşti şi s-a întâlnit cu cititorii cărţii Potenţialul erotic al soţiei mele, un succes al colecţiei „Cartea de pe noptieră". „Înainte de orice, încerc să-i fac pe ceilalţi să râdă", spune tânărul scriitor. Cititorii romanelor sale vor pu tea să verifice dacă izbuteşte.

Scrieri: Inversion de l'idiotie. De l'influence de deux Polonais (2002), Entre les oreilles (2002), Le potentiel érotique de ma femme (2004; Potenţialul erotic al soţiei mele, Humanitas, 2005), En cas de bonheur (2005; În caz de fericire, Humanitas, 2008), Les coeurs autonomes (2006), Qui se souvient de David Foenkinos? (2007).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Le Potentiel Erotique de ma Femme
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-50-3827-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 160

Pareri